Főoldal » 2018, NBI A » Nem a mi napunk volt

Nem a mi napunk volt

Nincs mit szépíteni: rémálomszerű első félidőt produkáltunk Körmenden, a remek napot és dobóformát kifogó hazaiak ellen, így nagy verésbe futott bele csapatunk, amely ezúttal messze elmaradt az utóbbi hetekben látott teljesítményétől
Egis Körmend – Sopron KC 96-57   (31-13, 23-9, 21-19, 21-16)

Körmend, férfi kosárlabda NB I, 2500 néző. V.: Cziffra, Fodor, Horváth A.

Körmend: DILLARD 11/9, HOLLINS 20/18, FERENCZ 12/12, TUOYO 12/6, HORTI 8.
Cs.: CSORVÁSI, Halász 15, Fanning 7/6, Davis-Smith 7, Bán 4, Németh Á., Márton.
Edző: Gasper Potocnik.

Sopron: Parker 8/3, Duvnjak 6/6, El-Amin 8, Takács 3/3, Watkins 6.
Cs.: DÉNES 8/6, MÉSZÁROS 13, Bagó, Kántor 3, Polgárdy 2, Werner.
Edző: Sabáli Balázs.

Remek hangulatban Hollins és Ferencz is beemelt egy-egy triplát. Több, mint másfél perc elteltével El-Amin révén megszereztük első pontjainkat. Hollins pazar dobóformával szórta a triplákat, majd a Körmend új irányítója, Dillard is bevágott egyet. Bő 3 perc alatt 5 triplát kaptunk, 15-4-nél időt kért edzőnk. Nyilván sem ő, sem pedig a  csapatunkat Körmendre szép számmal elkísérő soproni szurkoló, nem ilyen kezdésre számított. Próbáltak figyelni a srácok a kinti dobásokra, így azonban Hortinak maradt hely a palánk alatt, ő dobott két könnyed ziccert. Támadásban nem éreztük a ritmust, egyénieskedve borzasztó pontatlanul dobtak a srácok.  22-4-nél Parker 2+1-es akciójával csapatunk igen hosszú kosárcsendjének vetett véget, de ez sem hozott áttörést. Védekezésben és támadásban is messze elmaradtunk az utóbbi hetekben látottaktól, szétesően játszottunk, Csorvási kosaraival 20 pont fölé nőtt a hazai előny. A negyed hajrájában zónára álltunk át. Dénes Gabi triplájával, valamint Máté 2+1-es akciójával 20 ponton belülre kerültünk.

A második szakasz elején Gabi és Máté révén tovább zárkóztunk.  Dillard két hármast emelt be, 20 pontosra nőtt a hátrány. Máté és Davis-Smith földharcából jól jöttünk ki, a játékosunk nyakát is átfogó hazai légiós ellen, sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők. Rövid ideig tudtunk felnőni a feladathoz, Hollins triplát dobott, Horti zsákolt,  támadásban újra egyénieskedtünk.  Egy 12-0-s rohammal 30 pontosra növelte előnyét a Körmend, széteső csapatunkkal szemben. Az újabb hosszú kosárcsendünket ezúttal legjobb játékosunk, Máté törte meg. Félidőben 54-22-re vezettek a hazaiak, akik 12/18-as, 66,66%-os pontossággal dobták a triplákat, míg csapatunk 1/15-ös, 6,66%-os “találati aránnyal”.

Ferencz hármasával keződött a második félidő. Norbi felelt rá triplával. Kimentünk egészpályás letámadásra. Csendben csordogált már a meccs, a hazaiak alley-oop-pal, triplákkal próbálták kiszolgálni közönségüket, fiaink pedig felelgettek találataikra. A végén Polgárdy Ádi büntetőkből megszerezte első pontjait a felnőtt élvonalban.

Sabáli Balázs: – Bár előzetesen kiemelt feladat volt, hogy figyelni kell ellenfelünk távoli dobásaira, az első három-négy perc védekezési hibáival, lényegében “megástuk saját sírunkat” az öt triplával kezdő Körmend ellen. Támadásban nem tudtuk kompenzálni a gyenge védekezést, a Körmend agresszív védekezésével megfogta külső játékosainkat és megakasztotta játékainkat. A félidőben ők 12/18-at, mi pedig 1/15-öt dobtunk triplából, ez mindent elárul. A tanulságok levonásával ezt a meccset minél előbb el kell felejteni, és az előttünk álló feladatokra koncentrálni.
Ha a játékosoknak lett volna annyi energiájuk, mint a nagy különbség ellenére bennünket végig buzdító szurkolóinknak, akkor egy jó meccset játszhattunk volna. Szurkolóinknak köszönjük a buzdítást, és remélem, legközelebb otthon a pályán is meg tudjuk hálálni.

Fotó: Mészáros Máté – 01.03., SKC-Körmend
Játékosok, közönség – 01.20., Körmend – SKC

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·