Főoldal » 2018, NBI A » A legösszeszokottabb csapat látogat Sopronba

A legösszeszokottabb csapat látogat Sopronba

A szombati soproni kettős kosárprogram második “felvonásán”, a lányok Győr elleni megyei rangadója után, 19 órától csapatunk a bajnokság eddigi meglepetéscsapatát, az igen előkelő 5. helyen tanyázó Kecskemétet fogadja

Múlt vasárnap megérkezett Sopronba, majd bekapcsolódott csapatunk edzésmunkájába legújabb játékosunk, Esian Henderson, az elsősorban a 4-es posztra szerződtetett amerikai kosaras. Edzőnk, Sabáli Balázs honlapunk érdeklődésére elmondta: az edzéseken folyamatosan “adagolták” neki a csapat játékait. Hendersonra nem csupán négyes, hanem alkalomadtán az ötös poszton is számít Sabáli Balázs vezetőedző, és ez nyilván időigényesebbé teszi a folyamatot. Szakvezetőnk mindenesetre nagyon bízik benne, hogy a görög élvonalból érkezett új játékos tud segíteni a csapatnak, amit  Henderson először a kecskemétiek ellen bizonyíthat.
Azok ellen a kecskemétiek ellen, akik a bajnokságban az igen előkelő, 5. helyen állnak. Csapatunk az első körben Kecskeméten nyerni tudott, ám a KTE győzött többek között Pakson, Kaposvárott és Pécsett. A riválissal kapcsolatban Sabáli azt fejtegette, hogy főleg a bajnokság elején idegenben jóval könnyedebben játszott, mint saját pályáján. A Kecskemét nagy előnye, hogy a csapat gerince évek óta együtt játszik, évente 1-2 változás van a keretben, a bajnokság legösszeszokottabb csapata.


Edzőnk úgy véli, az iramot ezúttal nekünk kell diktálni, de emellett nagyon fontos lesz a szervezett védekezés az összeszokott, tudatos, pontosan felépített támadójátékot játszó rivális ellen. Felkészültünk az ellenfélből, ám Sabáli Balázs úgy gondolja, a csapatnak elsősorban a saját játékára kell figyelni . Jó lenne “mellőzni” az egyénieskedést, a fegyelmezetlenséget, mert akkor úgy járhat a társaság, mint legutóbb Körmenden. Erre azonban gondolni sem akar a edzőnk. A cél egyértelmű, az előrelépéshez mindegy milyen játékkal, mennyivel, akár csak egyetlen ponttal is, de valahogy le kell győzni a Kecskemétet.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·