Főoldal » 2018, NBI A » Görcsös játékkal fájó hazai vereség

Görcsös játékkal fájó hazai vereség

Igazi csapatként sajnos csak ritkán játszva, időnként egyénieskedve és szinte végig görcsösen, összesen 19 labdát eladva csapatunk szinte végig futott az eredmény és az ellenfél után, végül  10 ponttal kikapott hazai pályán a Kecskeméttől

SKC – KTE Duna Aszfalt 66-76 (17-16, 17-23, 19-17, 13-20)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, 1400 néző. V.: Kapitány . Balog, Hervay.

SKC: Parker 14/6,  Duvnjak, EL-AMIN 29/9, DÉNES 8/6, Watkins 6.
Cs.: Mészáros, Henderson 4, Takács 3/3, Bagó 2.
Edző: Sabáli Balázs

Kecskemét: PONGÓ 6/3, THOMPSON 15, DJERASZIMOVICS 17, Dramicsanyin 13/3, KARAHODZSICS 13/3.
Cs.: Molnár M. 6, Wittmann 4, Horváth K. 2.
Edző: Forrai Gábor

Djeraszmovics betörésből szerzett kosarára Parker felelt ügyes középtávoli tempóval. Kapitányunk, Dénes Gabi hármasával átvettük a vezetést, majd Karahodzsics “húzta át” magát Ryanen. El-Amin előbb szép kosarat szerzett, majd eladta a labdát. Korábbi játékosunk Molnár Marci villant, majd Parker dobott triplát. Új játékosunk, a Watkins helyére érkező Henderson látványosabb soproni “belépővel” nem nagyon örvendeztethette volna meg szurkolóinkat, mint El-Amin dobása után visszazsákolva a lepattanót. A szakasz második felében mindkét csapat gyengén dobott. Tartottuk szűk előnyünket, Watkons talált be rendezetlen védelem ellen, majd amikor elléphettünk volna, El-Amin eladott két labdát és egy 7-0-lal fordított a Kecskemét. Az utolsó szó azonban Ryan duplájával a miénk volt, 1 ponttal vezettünk az első negyed után.

A második szakasz elején Parker ügyes kosaraival tartottuk szűk előnyünket, majd Máté ügyes átadását Bagó Martin váltotta pontokra. A vendégeket Thompson és Dramincsanyin tartotta versenyben, Pongó hármasával pedig újból fordult a kocka, egészen El-Amin triplájáig. A szakasz közepén Molnár Marci zsákolása után edzőnk időt kért. A végletek embere, El-Amin újabb hármast dobott, Molnár Marci viszont úgy látszik nagyon akart bizonyítani nekünk, újabb kosarat szerzett. El-Amin két szép megmozdulás után kétszer újra eladta a labdát, ellenfelünk visszaindított és 5 ponttal megugrott. Ryan büntetői után El-Amin negyedbeli 3. hármasát is beemelte. Sajnos saját dolgunkat nehezítettük a sok eladott labdával és az ezekből  kapott könnyű kosarakkal, amelyek miatt szünetben 5 pontos hátrányban voltunk.

Egyénieskedve kezdtünk szünet után és ezt egy 9-0-s két és fél perccel büntetve, 14 ponttal lépett el ellenfelünk, amikor edzőnk időt kért. Első kosarunk egy roppant látványos alley-oop volt szünet után – Parker labdáját húzta be El-Amin – kár, hogy 3 és fél percet kellett rá várni. Sajnos továbbra is “jelen voltak” játékunkban az eladott labdák. A szakasz közepén El-Amin büntetőivel, valamint Norbi triplájával egy 8-0-t “vezettek elő” a srácok, sikerült 6 pontra visszajönni – érthető volt ellenfelünk időkérése. Nem tört meg a lendület, Dénes Gabi szerzett labdát, majd könnyű kosarat, ezután El-Amin vitte be a palánk alá védőjét és kosarával 2-re csökkent a hátrány. Volt lehetőség egyenlíteni – nem sikerült. Dramincsanyin és Karahodzsics ugyan villant, de El-Amin találata, majd Gabi újabb hármasa után 1-re csökkent a különbség, a srácok tűzbe-lázba hozták a közönséget. Karahodzsics kosarával, és 3 pontos vendég vezetéssel zárult a negyed.

El-Amin büntetőivel 1-re feljöttünk, amikor a center, Karahodzsics triplát dobott. Henderson talált be, kár, hogy a bónusz büntető kimaradt. Henderson szerelésénél látták úgy a játékvezetők, hogy a labda leszállóágban volt – kosarat ítéltek, felforrósodott a hangulat. El-Amin 2-re hozta föl a csapatot a szakasz közepén, egymaga tartotta versenyben csapatunkat. A vendégeknek mindenre volt válaszuk, Djeraszimovics 2+1-es akciója után 5 pontosra nőtt a vendégek előnye. Egyéni villanásokkal – ilyen volt Parker triplája védővel a nyakán – tapadtunk ellenfelünkre, akik összeszokottságuk révén tartották szűk előnyüket. 2 és fél perccel a vége előtt sajnos Thompsontól is érkezett egy bravúrkosár, időt kértünk, 4 ponttal vezetett a KTE. A hajrában kimaradtak a triplák, az utolsó percre fordulva Wittmann találata megadta a kegyelemdöfést csapatunknak.

Sabáli Balázs: – Gratulálok a Kecskemétnek! Butaság és fegyelmezetlenség jellemezte játékunkat. Két olyan kosarat kaptunk az elején, amire külön készültünk, majd az első félidőben volt tíz eladott labdánk – jó részük ki nem kényszerített – amiből tizenöt pontot kaptunk jórészt könnyű kosarakból, ami luxus. Szünetben beszéltünk mentális dolgokról, akaratról, elszántságról, erre kezdünk egy nulla-kilenccel. Alacsony szerkezetre átállva elsősorban El-Amin egyéni játéka révén sikerült feljönni 2 pontra, amikor kimaradt a tripla. Nem járattuk elég gyorsan a labdát, fájó hazai vereséget szenvedtünk, tovább nehezítve saját dolgunkat.

Forrai Gábor: – Felkészültünk az ellenfélből, és sikerült megakadályozni Watkins második szándékú kosarait, ami szerintem döntő volt. Bár nem kezdünk jól, szinte végig kontrolláltuk a mérkőzést. Alacsonyabb szerkezetre váltva a Sopron szorossá tette a mérkőzést, ekkor El-Amin sok fejtörést okozott nekünk. Csapatom mentális erejét dicséri, hogy egy lendületbe jövő hazai csapat ellen sikerült új erőre kapni és visszavenni a játék irányítását. Végül magabiztosnak tűnő győzelmet arattunk, ám ez nagyon kemény meccs volt, egy nagyon erős csapat otthonában. Sok sikert kívánok a Sopronnak és azt, hogy kerülje el a play-outot.

Dénes Gábor: – Sok, jórészt ki nem kényszerített egyéni hiba miatt hátrányba kerültünk, amit a második félidőbe El-Amint extra egyéni játékával kis híján ledolgoztunk. Sajnos nem akadt, aki igazán tehermentesítette volna, a végére ő is felőrlődött, megérdemelten nyert a Kecskemét, gratulálok neki.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·