Főoldal » 2018, NBI B » Védekezés nélkül nehéz…

Védekezés nélkül nehéz…

Bár szinte végig futott az eredmény után, három negyeden át partiban volt a MAFC fiataljaival U23-as csapatunk az NB I B-ben, de a záró szakaszban biztossá tette győzelmét a 100 pont fölé jutó fővárosi együttes

MAFC II – SKC Sportiskola 104-84 (23-23, 23-13, 28-33, 30-15)
Budapest, férfi kosárlabda NB I B, zöld csoport, 50 néző. V.: Radnóti, Maár, Sentényi.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 7, KÁNTOR 25/6, BUZSÁKI 14/6, WERNER 8/3, Bagó 12.
Cs.: Garab 3/3, PAPP B.11/3, Németh M.2, Spéder . Farkas G 2.
Edző: Váradi Kornél.

Vitya révén fiataljaink szerezték meg a vezetést, ám erre 7 ponttal feleltek a hazaiak. A folytatásban szűk hazai vezetés mellett nagy dobópárbaj alakult ki, amelyhez Olivér 2, Garab G. pedig 1 hármassal “szólt hozzá”, ez utóbbi a negyed hajrájában az egyenlítést jelentette. Utána még 1-1 kosár esett, a szakasz végeredményét Papp Barna állította be.
A második szakaszt 6-0-lal kezdték az ekkor sokkal jobban pattanózó hazaiak, első pontjaink a második negyedben Buzsáki Bence nevéhez fűződtek, több, mint 3 perc elteltével. Fölénybe kerültek és a szakasz közepén már 10 ponttal vezettek a MAFC fiataljai, Ádi faragott a hátrányon büntetőkkel, a szünetben 10 ponttal vezettek a hazaiak.
A 3. negyedet a hazaiak kezdték jobban, ám Vitya hármasa a szakasz közepén egy parádés 12-2-as soproni rohamot indított el, amellyel 3 pontra feljöttek a srácok. A szakasz hajrájában Buzsáki Bence, Martin és Olivér révén fiataljaink tapadtak a hazaiakra, a záró etap előtt 5 ponttal vezetett MAFC II.
A befejező etap Olivér büntetőivel kezdődött, ám 74-71 után egy 11-0-lal lerázta fiataljainkat, és – fizikai fölényét érvényre juttatva 51-26-ra nyerte a lepattanó harcot a hazai együttes – végül biztos győzelmet aratott a MAFC II.

Váradi Kornél: – Gratulálok a MAFC-nak. Bár többen is kisebb-nagyobb sérüléssel léptek pályára, a csapatjáték alapja, hogy a csapatban játszók próbálják segíteni egymást és ennek érdekében hajlandóak – tisztelet a kivételnek – legalább két lépést tenni…

A fotók a 01.14-i Szolnok elleni U20-as mérkőzésen készültek.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·