Főoldal » 2012, 2013 » Fiatalok: parádés premier a felnőttek között

Fiatalok: parádés premier a felnőttek között

Káprázatos győzelemmel kezdték fiataljaink NB I B-s szereplésüket. Az SKC-Sportiskola a korábban éveken át a legmagasabb osztályban kosarazó, rutinos játékosok – Vertetics, Hoffmann, Godena, Kováts V. – egész sorát felvonultató veszprémi együttest győzte le – összességében remek játékkal, magabiztosan

SKC-Spofrtiskola – Veszprém Egyetem 81-65 (27-15, 14-12, 20-21, 20-17)

Sopron: BUS 21/6, SZEKERES Á. 2, RUJÁK B. 16, TÖRÖK 16/6, MOLNÁR M. 10 Cs:  RÁTVAY 16/15, Pongrácz, Szekeres Z., Czérna.

A Veszprém legjobb dobói: Hoffmann 16/6, Nagy R. 13/3, Vertetics 11/3, Godena 10-

Repülőrajtot vettek fiataljaink, akik bő 1 perc alatt a kosárszerzés minden típusát bemutatva – Ruják Bence dupla, Molnár Marci 2 büntető, Bus Iván tripla – hamar elhúztak 7-0-ra. A sok korábbi élvonalbeli kosarassal felálló Veszprém csapatát az egyik legkevésbé veretes múlttal rendelkező Nagy Róbert próbálta versenyben tartani, s Vertetics Ádám hármasával 11-7-re jöttek föl a vendégek. Török Balázs pillanatai következtek, egy duplát majd egy triplát dobott, remek megmozdulásai a többieknek, elsősorban Bus Ivánnak is lendületet adtak, parádés játékkal s 12 pontos előnnyel zárták a srácok az első negyedet.

Lendületben maradtak a srácok, a második negyedet remek védekezéssel kezdte Patonay Imre legénysége. A Veszprém továbbra is szenvedett,. Az SKC-Sportiskola egy 7-0-s rohammal kezdve a negyedet, Rátvay Toti triplájával 19 (!) pontosra növelte előnyét a második 10 perc közepére. Ekkor Hoffmann Balázs vezetésével éledezni kezdtek a vendégek. Az pedig érezhető volt, olyan kiváló, szinte hibátlan játékot, mint amit az első 15 percben mutattak a srácok, nem lehet egy félidőn át nyújtani. Szünetben minden várakozást messze felülmúlva 14 ponttal vezettek a srácok.

Szünet után felváltva potyogtak a kosarak, majd Hoffmann zsinórban dobott 6 pontjával 10-en belülre került a Veszprém. Ettől kicsit elbizonytalanodtak a srácok, a rutinos vendégek pedig megérezték az esélyt. A szakasz közepén Nagy vezérletével egy 8-0-s rohamot bemutatva 3-ra jött föl a Veszprém. Ekkor a “kis” Ruják szerzett roppant fontos kosarat, majd Rátvay Toti igazolta, miért is tartják óriási tehetségnek: zsinórban 10 (!) hazai pont fűződött a nevéhez, 3 tripla és 1 büntető formájában. Parádéjára a veszprémiek csupán 2 büntetővel tudtak felelni.

Ezzel a remek sorozattal Toti és a csapat lényegében megtörte a neves kosarasok egész sorával felálló veszprémi gárda ellenállását, a végén Patonay Imre már az amúgy is fiatal csapat még fiatalabbjait is pályára küldhette.

Patonay Imre: – Nagyon kellemes meglepetést szereztek a fiúk, sokkal jobban, szervezettebben játszottak annál, mint amit reméltem. A srácok megmutatták, hogy a jövőben is ugyanígy, elszántan, alázattal dolgozva igenis lehet majd rájuk építeni a soproni férfi kosárlabdázás jövőjét.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·