Főoldal » 2018, NBI A » Szünet után sziporkázó játékkal – győzelem

Szünet után sziporkázó játékkal – győzelem

Ellentétes félidőket produkálva szerezte meg a tartalékos Szeged ellen újabb győzelmét csapatunk. Az erőlködő görcsös játékot hozó első 2 perc után még három pontos hátrányban voltunk, szünet után azonban úgy játszottak a srácok, ahogy szurkolóink minél gyakrabban szeretnék látni őket, lendületesen, pontosan, gyorsan… és ez ellen nem volt ellenszere a szegedi csapatnak – méltán zúgott a vastaps

Sopron KC – Naturtex SZTE Szedeák 86-63 (23-20, 11-17, 29-15, 23-11)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, 900 néző. V.: Frányó, Rácz, Goda.

SKC: Parker 10, Mészáros 4, EL-AMIN 19/9, HENDERSON 21/3, WATKINS 14.
Cs.: Dénes 3, Duvnjak 2, Bagó, TAKÁCS 12/12, Kántor 1, Polgárdy, Werner.
Edző:Sabáli Balázs.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 1, WIRTH 11/9, Fortune 9/3, Petrovics 8, SULOVICS 17.
Cs.: Vágvölgyi 6, Kovács Á. 3/3, Bonifert, Révész 3, Goldring, Kovács J,, Mayer.
Edző: Andeljko Mandics.

Szegedi oldalon három kulcsjátékos, Boltics, Csirics és Juhos hiányzott, tőlünk Geri továbbra is civilben figyelte a társakat. Nagy kérdés, hogy a szegedi játékosokból – akik ugyanezzel az erősen tartalékos kerettel játszottak hét közben – mennyit vett ki a hétközi hazai bravúr, a Kecskemét legyőzése. A mi csapatunk javuló játékkal, de egy a hajrában bekövetkezett rövidzárlat miatt, kikapott Kaposváron.

Petrovics 5 másodperc elteltével vezetést szerzett a vendégeknek, Henderson ügyes alapvonali betörésből egalizált, majd Wirth triplájára felelt hármassal legújabb játékosunk. 2 és fél perc elteltével Parker büntetőivel átvettük a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, első 11 pontunkból Henderson hetet vállalt. A negyed hajrájában Ryan lépett elő vezérré, de a vendégeknek, akiknél szépen megoszlottak a pontok, mindenre volt válaszuk. A szakasz csapkodó játékkal és csapatunk 3 pontos vezetésével ért véget.

Két eladott labdával kezdtük a második negyedet, gyorsan fordított a Szeged, majd Uros villant. Parker “pörgött túl” kicsit, egy támadóhiba formájában megkapta 3. személyijét, edzőnk pedig időt kért. Sulovics vezérletével jobbára a vendégeknél volt az előny, görcsös akarással, labdákat eladva futottunk az eredmény és az ellenfél után. Fortune triplájával 5 pontosra nőtt a hátrány, amikor El-Amin betörésből betalált, majd labdaszerzése után Ryan zsákolt hatalmasat. A vendégek mestere nem szerette volna, hogy a félidő hajrájában játékba lendüljünk, időt kért. Terve bevált, Fortune lépett elő vezérré szegedi részről, ráadásul El-Amin eladott labdája után sportszerűtlen hibát vétett. A félidő végén Ryan szerezte vissza a veszni látszó labdát, s bravúros, a dudaszó pillanatában dobott kosarával 3 pontra feljöttünk a félidőre.

El-Amin center pozícióból szerzett kosarával indult a második félidő, majd középtávolról is betalált és átvettük a vezetést. A védekezés összeállt, sikerült hibákra, eladott labdákra kényszeríteni a vendégeket. Parker is villant kétszer, 8-0-lal kezdtük a második félidőt, amikor 2 és fél perc elteltével Wirth dobott hármast. El-Amin megint a végletek embere lett, eladott labdája után egalizált a Sulovics vezette Szeged. Szerencsére csapatként játszottunk, Parker passzából előbb Ryan talált be, majd rendezetlen védelem ellen tiszta helyzetig játszott támadás végén, Norbi vágott be egy triplát – időt kért a Szeged. Henderson pillanatai következtek, Parker betöréses kosara után pedig 10 pontosra nőtt előnyünk. A hosszabb szegedi kosárcsendet a vendégek legjobbja, Sulovics törte meg. Norbi és Wirth “váltottak” triplát, majd El-Amin is betalált távolról. Felpörgött a meccs, szinte minden támadásból kosár született, a szakasz végén a csattanó Norbi negyedbeli 3. hármasa volt és e valóban remek szakasz után 11 ponttal “mentünk”.

A Szeged zónával, csapatunk El-Amin révén két bravúros triplával kezdte a záró szakaszt. Bő 2 perc elteltével a nem sokkal korábban centerposztra beálló Révész, ügyes kosárral megszerezte az első szegedi pontokat, majd Norbi, jelezve nem “hűlt ki” a 3. negyedben oly’ forró keze, újabb hármast dobott. Henderson látványos zsákolásával 20 pontosra nőtt az előny. Dénes Gabi villant előbb egy remek ütemű szereléssel, majd két szegedi srác között egy óriási zsákkal. A srácok remek második féidei játékukkal tűzbe hozták a közönséget. A hajrában már mindkét oldalon a fiatalok játszottak.

Sabáli Balázs: – Átérzem szegedi kollégám helyzetét, mi a decembert játszottuk végig így, ez volt az első olyan meccsünk, hogy ellenfelünk volt hátrányos helyzetben. Ahogy az első félidőben játszottunk, úgy egy serdülő csapatnak sem lenne szabad, a Szeged viszont ügyesen, türelmesen kosarazott, látszott a játékukon, hogy tudják, mit akarnak. Gyengébb dobóformájuknak köszönhettük, hogy csak három pont hátrányban voltunk. Amíg egy gyógyszer hatni kezd, ahhoz el kell telnie bizonyos időnek, a meccs előtti feltüzelő beszéd szünet után hatott, igaz erre “rá kellett segíteni” némi “verbális erőszakkal” a szünetben. A második félidőre feljavult a védekezés, volt ritmus, beesett néhány extra dobás. A második félidei játékra lehet építeni, és ha sikerül, a csapat megmutathatja, hogy jóval többre képes, mint amit jelenlegi helyezése mutat. Kívánom a Szegednek, hogy minél előbb épüljenek fel a sérültjei, és köszönöm a névnapi ajándékot!

Andeljko Mandics: – Gratulálok a Sopronnak, a játék képe alapján az első félidőben nem csak három ponttal kellett volna vezetni. Szünet után nagyon jól játszott a Sopron, mi pedig szétestünk, megérdemelten nyertek a hazaiak. A mi szétesésünk bár fájó, valahol érthető, hiszen három kezdő játékosunk nélkül, szerdán óriási energiákat mozgósítva sikerült nyerni a Kecskemét ellen. Most csak Sulovics, Wirth és az első félidőben támadásban Fortune tudott érdemben hozzátenni a csapat játékához, és ez kevés volt a második félidőben a jó ritmusban játszó, jó dobóformát kifogó Sopron ellen, amely teljesen megérdemelten győzött.

Takács Norbert: Az első félidei teljesítményünkre nehéz szavakat találni. Minősíthetetlen volt, csak lézengtünk a pályán, nem rajtunk múlt, hogy csak 3 pontos hátrányban voltunk a szünetben. Elég sok tiszta dobást engedtünk a Szegednek, szerencsére nem használták ki túl jó százalékkal. A második félidőben szerencsére átlendültünk ezen az apátián, összeállt a védekezésünk és néhány extra hármas is bement.  Felszabadulttá váltunk, 20 pontos előnyt szereztünk és a végén a fiatalok is játszhattak.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·