Főoldal » 2018 » Kapitány, parádé után

Kapitány, parádé után

Előbb egy roppant látványos blokkolással, majd egy őrületes zsákolással hozta tűzbe szurkolóinkat csapatunk kapitánya, Dénes Gábor. “Csékánkkal” a Szeged elleni meccsről és az SKC közeljövőjéről is beszélgettünk

– Tíz-tizenöt másodpercen belül két káprázatos megmozdulás, egy káprázatos blokk, majd egy hatalmas zsákolás…hogyan élted meg belülről? – kérdeztük Dénes Gabit.
– Egy védekezés, majd az azt követő akció hozta ezt a két megmozdulást. – kezdte kapitányunk. – Már a mérkőzés vége felé történt, amikor ellenfelünknél és nálunk is már többnyire a cserejátékosok voltak a pályán. A mérkőzés addigra eldőlt, már felszabadultan játszottunk, és az én akcióim mellett az új srácnak, Hendersonnak is volt néhány szép “húzása”. Amúgy ellentétes félidők meccse volt, az elsőben nagyon görcsösek voltunk, tudtuk, hogy a Szeged tartalékos és ilyen összetételében nem esélyes. Ők viszont – különösen annak tudatában, hogy előtte ugyanezzel a csapattal legyőzték a Kecskemétet – abszolút veszíteni való nélkül játszhattak, nyugodtan, pontosan kosaraztak, Sulovics személyében volt egy jó szellemű vezérük, aki űzte-hajtotta a többieket. Szünet után jól kezdtünk, megnyugodtunk és végül biztosan nyertünk, úgy, ahogy előzetesen talán várható volt az ebben az összetételben pályára lépő Szeged ellen.


– Az idei mérlegünk három-három, ami azért sokkal jobban néz ki, mint az évad első fele…Megvan a végleges keret, hogy látod az esélyeket a folytatásra?
– Tény, hogy a sorozatos vereség minden csapat “kémiájára” rossz hatással van. Kialakult a keret, kezdünk kiegyenesedni, de persze még van hová javulni. Minden egyes győzelem rengeteget erősít a csapaton. Mint eddig, továbbra is csak a munkában hiszek, sokat kell dolgoznunk, arra pedig, hogy eredményesek legyünk, egyetlen esélyünk van, csapatként játszani. A bajnokságban nagyon jó légiósok vannak, az élcsapatoknál a magyar játékosok is kiválóak, egyénieskedéssel nem megyünk sokra. Még sok mérkőzés van hátra, köztük több olyan is, amelyek a mi számunkra amolyan élet-halál találkozók lesznek. Ezeken kell majd a legjobbunkat nyújtani, hangsúlyozom: csapatként!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·