Főoldal » 2018, NBI A » Pénteki derbi Szombathelyen

Pénteki derbi Szombathelyen

Pénteken este 18 órától a bajnoki tabella 3. helyén álló, saját pályáján a bajnokságban még veretlen Falco otthonában lépnek pályára fiaink

Sabáli Balázs együttese ezúttal győzelmi kényszer, nyomás, lelki teher nélkül léphet pályára, hiszen a mérkőzés egyértelmű esélyese a Falco. Vezetőedzőnk kiemelte: ahhoz, hogy együttesünknek legyen keresnivalója Szombathelyen, szervezett, pontos visszarendeződéssel meg kell akadályozni a Falco gyors indításait a felállt védelemmel,  5-5 ellen pedig a szombathelyiek távoli dobásait. Szakvezetőnk azt fejtegette: mindkettő elég nehéz feladatnak tűnik, hiszen a szombathelyiek saját csarnokukban rendre sok pontot szerezve nagy különbséggel verik riválisaikat, az Alba és a Szolnok ellen is magabiztos győzelmet aratott a Falco. Ami nagyon veszélyessé teszi a pénteki riválist, hogy a külső posztokon szereplő kosarasai mellett még a négyes poszton szereplő játékosai is jól dobnak távolról.

 A két előző meccsen a támadójátékban – szakvezetőnk szerint -, már előreléptünk. Ahhoz, hogy a Falco csarnokában fel tudjuk venni a bajnokság egyik élcsapatával a versenyt, támadásban csapatként kell játszani, járatva a labdát, de szükség lesz extrákra is.

Összességében Sabáli úgy foglalta össze  az elvárásait: reméli, hogy a válogatott programja miatt következő szünet előtt a bajnokság egyik topcsapatának otthonában jó mérkőzést tud  játszani két sérültjét, Tóth Gerit és Élő Bálintot továbbra is nélkülöző együttesünk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·