Főoldal » 2018, NBI A » Kétszeres hosszabbításra késztettük a Falco csapatát

Kétszeres hosszabbításra késztettük a Falco csapatát

Minden előzetes várakozást messze felülmúlva remek, fordulatos, végletekig izgalmas meccsen, a rendes játékidőben többször is nagyobb előnyre szert téve, végül kétszeri hosszabbításban maradtunk alul a saját pályáján veretlen, ellenfelei többségét Szombathelyen rendre nagy különbséggel legyőző Falco ellen

Falco KC – Sopron KC 114-109 (24-18, 20-30, 23-25, 23-17, 13-13, 11-6)
Szombathely, férfi kosárlabda NB I 2200 néző. V.: Tőzsér, Söjtöry, Fodor.

Falco: GOVENS 27/9, VÁRADI 14, PERL 31/6, PUSZTAHVAR 17/9, Tóth N 7.
Cs.: NORFLEET 11/9, Boriszov 7/3, Zsigeranovics.
Edző: Szrecsko Szekulovics.

SKC: Parker 12/6, EL-AMIN 33/15, Takács, HENDERSON 19/6, WATKINS 27/3.
Cs.: DUVNJAK 16/3, Dénes, Mészáros 2.
Edző: Sabáli Balázs.

Parádésan kezdtünk, a Szombathelyre ellátogató szép számú szurkolótáborunk nagy örömére. El-Amin vezérletével nem egészen 2 perc alatt 7-0-ra vezettünk. Pusztahvar szerezte az első hazai pontokat és ez nagy lökést adott a Falco csapatának. Az 5. perc elején 9-9 volt az állás, ráadásuk technikait kaptunk. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, El-Amint nem tudták tartani a hazaiak, első 14 pontunkból 12-t ő “vágott”. A negyed hajrája a hazaiaké volt, akik egy 12-2-vel 8 pontos előnyt szereztek, csapatunkat ekkor Uros próbálta versenyben tartani.

A második etap Ryan 2+1-es akciójával kezdődött, és ahogy a meccset, a második negyedet is jól kezdtük. Uros is bemutatott egy 2+1-es játékot, Henderson hármasa után pedig a szakaszt 9-2-vel kezdő együttesünk vezetett és ekkor már csapatként kosaraztak a srácok. Henderson és El-Amin villanásaival 4 ponttal elléptünk a szakasz közepén, időt kért a Falco. Hazai időkérés után Ryan két duplájával 8 pontosra nőtt előnyünk, amikor Milos vágott triplát, aminek pár éve nagyon örültünk volna – most kevésbé… A félidő hajrájában Milos próbálta versenyben tartani a hazaiakat, nálunk újra előlépett El-Amin, Parker triplát dobott, tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket. A félidő végén Perl jóvoltából 4 pontra feljött a Falco.

Henderson triplájával kezdődött a második félidő, majd El-Amin is “bevert” egy hármast és 10 ponttal elléptünk. Váradi duplája után “eleredt a triplaeső”, Ryan, Govens és El-Amin is hárompontost dobott, sőt ez utóbbi kettőt is, és a második után 14 pontra nőtt előnyünk. Hazai időkérés után Govens két triplájával 10 pontra felzárkóztak a hazaiak, Sabáli Balázs időt kért. Megálltunk támadásban, egy 10-0-lal 4 pontra felzárkóztak a hazaiak, a kosárcsendünket egy jó büntetővel Henderson törte meg. Govens vette vállaira a Falco csapatát, két hármasa között szerencsére – a messze a legjobb 2018-as játékát nyújtó – Uros is beemelt egy triplát. A szakasz végén El-Amin majd Máté villant, 6 pontos előnnyel várhattuk a befejező 10 percet.

Perl jóvoltából 5-0-lal kezdve a 4. negyedet 1 pontra feljött a Falco. Uros és Ryan egy-egy kosarával újra elléptünk 5-tel. A szakasz közepén támadásban újra elbizonytalanodtunk, egy Govens vezette 9-0-lal újra a hazaiak kerültek előnybe, amikor ismét időt kért edzőnk. Ryan büntetőivel éledtek újra reményeink. A két erőcsatár, Pusztahvar és Henderson villant, majd ez utóbbi bő 2 és fél perccel a 4. negyed előtt kiegyenlített. Másfél perccel a negyed vége előtt Pusztahvar triplájával 3-mal ellépett a Falco. Nem törtünk meg, Ryan előbb egy büntetőt bedobott, majd a kivédekezett hazai támadás után a 40. percre fordulva egalizáltunk és óriási izgalmak közepette, 90-90-nel ért véget a rendes játékidő.


A ráadásban Váradi majd Perl révén a hazaiak vezettek, bár El-Amin valamint Ryan révén “tapadtunk” a minimális különbséggel előttünk járó Falcóra, de büntetőivel 3 ponttal ellépett a Falco. Ryan 2+1-es akciójával egyenlítettünk. Perl és Govens révén továbbra is a Falco vezetett, de tapadtunk a hazaiakra és 8 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt, Parker elrontott második büntetője után Henderson a támadó pattanót megszerezve egyenlített – jöhetett a második ráadás.
Ez két hazai kosárral indult, majd Parker előbb duplát, aztán triplát dobott, ez utóbbival a hosszabbítás során először vezettünk, de sajnos nem sokáig. Norfleet büntetőivel és Pusztahvar kosarával másfél perccel a második hosszabbítás vége előtt 3 ponttal vezetett a Falco és a végén pontosabban játszva, végül legyőzte remekül játszó és küzdő csapatunkat, amelyben Henderson (19 pont, 15 lepattanó) és Watkins (27 pont, 15 lepattanó) is dupla-duplával zárt, El-Amin pedig 33 pontja mellé 8 lepattanót szerzett, és kiosztott 7 gólpasszt társainak.

Sabáli Balázs: – A fiúk mindent megtettek, megteremtették az esélyt maguknak egy óriási bravúrra és bár a mi hibáinkból szereztek néhány könnyű kosarat a hazaiak, nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra. Most érthetően mindenki csalódott, de egyértelmű: pozitívan kell feldolgozni ezt a vereséget. Erőt kell adjon ez a játék és a tudat, hogy egy topcsapat eddig bevehetetlen csarnokában egy ilyen meccset tudtunk játszani


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·