Főoldal » 2012, 2013 » SKC-Sportiskola: kettőből kettő

SKC-Sportiskola: kettőből kettő

Második mérkőzését is megnyerte a Soproni Sportiskola NB I B-s csapata. Patonay Imre legénysége hatalmas tartásról tett tanúbizonyságot. A harmadik negyed után még 8 pontos hátrányban volt a gárda, de a záró szakaszban a fiúk önmagukat s egymást múlták felül, s a negyedik negyedben 36 pontot szerezve 8 ponttal nyert

Győr SZOL SZSE – SKC-Sportiskola 76-84 (15-17, 20-18, 21-13, 20-36)

Sopron: BUS 31/6, SZEKERES Á 11/3., Ruják B. 6, Török 7/3, MOLNÁR M. 12 Cs: RÁTVAY 13/9, PONGRÁCZ 4, Szekeres Z.
A Győr legjobb dobói: Papp 24/3, Drevenka 13/3, Vida 13, Gombás 11.

Az első kosarat a súlyos pécsi veresége után feltétlenül javítani próbáló győri együttes szerezte, Molnár Marci révén egyenlítettünk. Az első percekben váltott vezetéssel haladtak a felek, Bus Iván triplájával jutottak először előnyhöz fiataljaink. A rutinos Drevenka kosaraival visszaszerezte a vezetést a hazai csapat, ám a negyed hajrájában ismét Bus villant néhányszor, a győriek pedig “Gomba” büntetőivel próbálták tartani a lépést csapatunkkal. A negyed végén két ponttal vezettek fiataljaink.
A második szakasz Török Balázs triplájával indult, amelynek köszönhetően 5 pontra nőtt az előny. A szakasz közepén elkezdtek kapkodni a srácok, több ígéretes lerohanásos helyzetben is eladták a labdát. A hazaiak egy Vida vezette 8-0-s rohammal fordítottak,. Ezt követően az SKC-Sportiskola futott az eredmény után, a félidő hajrájában Molnár Marci próbálta versenyben tartani a csapatot, ám a túloldalon Papp Balázs révén növelni is tudta előnyét a Győr. A center posztra csereként beszálló Pongrácz Levente ügyes kosárral vétette magát észre. Megmozdulása Busnak és Töröknek adott lökést, kettejük találataival szünetre fiataljaink kiegyenlítettek.
Szünet után Drevenka kosarával a győriek szereztek vezetést., majd Papp is betalált. Mielőtt nagyobb előnyre tettek volna szert a hazaiak, Szekeres Ábel emelt be egy hármast. A hazaiaktól a soproni illetőségű Horváth Gergely is dobott két duplát, majd Rátvay Toti dobott hármas édesapja csapatának. A negyed közepén Török, majd Molnár is megkapta a 3. hibáját. Bus pihent, kicsit akadozott a támadójáték, de Ruják Bence jókor villant, kosarával 4-re jöttek fel a srácok. A szakasz hajrájában azért megmutatkozott, hogy ezen a szinten rövid a csapat kispadja, a Győr a Drevenka, Papp, Gombás trió vezérletével 9 ponttal megugrottak, amikor ismét Rátvay Toti okozott vélhetően tudathasadásos állapotot édesapjának…kérdés, örült-e a győri szakvezető fia újabb hármasának. A negyed vége a blokkolások jegyében telt, előbb Török Balázs szerelte druszáját, Pappot, majd Ruják dobását Daru, Rátvayét pedig Gomba blokkolta.
A záró szakasz elején Bus hozta vissza az SKC-Sportiskola gárdájának a reményt, 4 pontjával 4-re jöttek fel fiataljaink. A két 3-3 hibával játszó magas ember nem tudta tartani Pappot., de Szekeres Ábel kosár plusz büntetős akciójával tovább csökkent a hátrány. Újra jött 1-2 bosszantó eladott labda, s ismét megléptek a hazaiak. A csapat azonban ahogy a Veszprém ellen, most is igazolta küzdőképességét, Toti büntetői, a visszatérő Molnár Marci újabb duplája, majd Toti első kétpontos kosaras után a negyed közepén 1 pontra feljöttek a fiúk. A káprázat Bus kosár plusz büntetős akciója után folytatódott, a 9-0-s roham után már fiaink “mentek” 2 -vel. Papp büntetői után jött egy újabb Toti tripla, ám a 36. percben már mind Török, mind Molnar Marci 4-4 hibával állt. Balázs ki is pontozódott, ráadásul Papp kosarat is szerzett, s a bónuszt is bedobta. Csapatunkat ekkor Ábel vette vállaira, nem ijedt meg a rengetegben, a magas győri játékosok rengetegében. Fontos kosár plusz büntetős akciót mutatott be. Iván keze sem remegett meg a vonalon. A hazaiak távolról hátrányban a triplákat erőltették – kevés sikerrel. Pongrácz Levi pedig szedte a lepattanókat, s bár elsőre kihagyta, másodjára már bedobta a büntetőit, a 38. perc elején 7-tel “mentek” a srácok. Levi fontos támadó pattanót is szedett, amelyet követően új akciót vezethettek a fiúk. Ezt Bus Iván fejezte be hármassal, s 8 pontra nőtt az előny. A győriek Péterfai révén vették üldözőbe fiainkat. Az utolsó percben azonban a mezőny legjobbja, Bus Iván 4 büntetőt is “bevert”, így az óriási küzdőképességről tanúbizonyságot tevő SKC-Sportiskola bravúros győzelmet aratott idegenben.
A győzelem értéket növeli, hogy a győri csapatból Drevenka Dávid (13 pont, 12 gólpassz) és Gomba, azaz Gombás Gábor (11 pont 12 lepattanó) is dupla-duplát ért el.
Patonay Imre: – A csapat újra meglepett. A fiatal társaság idegenben is kimondottan okosan játszott a végjátékban, annak ellenére, hogy Török Balázs kipontozódott, s Molnár Marci is négy hibával volt pályán az extra teljesítményt nyújtó Bus Iván vezérletével nyerni tudott, de mindenki hozzátette a magáét


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·