Főoldal » 2018, NBI B » Nem volt ellenszer a bravúros triplákra

Nem volt ellenszer a bravúros triplákra

A remek dobóformát kifogó, 17 triplát szerző Falco ellen fiataljaink ugyan jól küzdöttek, de minden negyedben volt egy rövidzárlatuk. Bár az első 30 percben többször is felzárkóztak, de végül alulmaradtak

Falco KC U23 – SKC Sportiskola  106-87 (27-23, 24-18, 25-25, 30-21)
Szombathely, férfi NB I B,  V.: Bálind, Csallóközi, Lovas.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 13, KÁNTOR 29/3, BUZSÁKY 14/6, Werner 12, Bagó 9.
Cs.: Papp B.5, Németh M., Garab G. 5/3.

Az első percek váltott vezetése után a szakasz közepén két triplát beemelve egy 6-0-lal elléptek a hazaiak. Ezt követően fiataljaink elsősorban Polgárdy Ádi és Bagó Martin révén “tapadtak” a szombathelyiekre, de az első negyed hazai vezetéssel zárult.

Bár a második szakasz első kosarát Ádi szerezte, fiataljaink eladott labdáiból 7-0-t “futott” a Falco második csapata. Lendületbe jöttek a hazaiak, a szakasz közepén 10 pont fölé nőtt a hátrány, időt kért Váradi Kornél. Sikerült is rendezni a sorokat és elsősorban Olivér villanásaival feljöttek 5 pontra a srácok. A félidő vége a hazaiaké volt, szünetben 10 ponttal vezettek vendéglátóink.

A második félidő elején váltba estek a kosarak, majd ismét jött egy kis rövidzárlat és 8-0-lal büntetve, közel 20 pontosra növelték előnyüket a hazaiak.  A szakasz hajrájában Olivér néhány remek megmozdulásával és zsinórban dobott 9 pontjával 10-en belülre kerültek a srácok. A negyed egy hazai hárompontossal és 10 pontos Falco vezetéssel zárult.

A záró etapot újabb triplákkal “megszórva” fiataljainkat 10-2-vel kezdte a hazai gárda, és bő 2 perc alatt csaknem megduplázta előnyét. Ezzel eldőlt  a találkozó, amely nagy dobópárbajjal és biztos szombathelyi sikerrel ért véget. Fiataljaink vereségében a sok kapott tripla és pont mellett közrejátszott az is, hogy a lepattanó harcot 40-29-re elveszítették.

Váradi Kornél: Gratulálok a Falcónak, tizenhét triplát dobtak játékosai. Ezek között több extra bravúrkosár is volt, amely olyan önbizalmat adott a hazaiknak, hogy végig uralták a mérkőzést. Bár amit megbeszéltünk, abból keveset valósítottunk meg, csapatom küzdött becsülettel. Többször is felzárkóztunk, idegenben nyolcvan pont fölött dobtunk, de hazai bravúrkosarak ellenére, védekezésben még sokat kell javulni.

A fotók korábbi hazai mérkőzéseken készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·