Főoldal » 2012, 2013 » Megpróbáljuk meglepni a bajnokcsapatot

Megpróbáljuk meglepni a bajnokcsapatot

Ma este csapatunk,  a Sopron KC székesfehérvári vendégjátékával megkezdődnek a férfi élvonal küzdelmei.  Együttesünk új szakvezetőjét, Sabáli Balázst a felkészülésről, valamint fiaink esélyeiről kérdeztük a bajnokcsapat otthonában lejátszandó ma esti szezonnyitó meccs kapcsán

– Hogyan sikerült a felkészülés, mennyiben sikerült elvégezni az általad tervezett munkát?

– Akadnak nehézségeink, viszont a munkát sikerült elvégezni, bár Jermaine Thomas lágyék, Tóth Gergely pedig ujjsérülése miatt hagyott ki edzéseket. A keret nagyjából összeállt, a mezőny poszton a megfelelő légiós kiválasztása, megtalálása okozott gondot. Az redetileg kiszemelt Brian Fisherről ugyanis kiderült, nem olyan típusú játékos, akire nekünk húzó, meghatározó játékosként, idegenlégiósként szükségünk lenne. Így került a képbe Jonathon Thompson, akinek a neve korábban is szerepelt a jelöltjeink között. Ő a cseh Nymburk csapatánál készült, ott viszont egyértelműen irányítóként akarták használni, amit ugyan tud, de nem az a fő erénye. Úgy vélem, nekünk tud segíteni, tudja hozni, amire nekünk szükségünk van a kettes poszton. Vannak új játékosok a csapatban, én is új vagyok a srácok többségének, Thompson pedig alig egy hete van velünk. Kell még idő, amíg teljesen összeáll a játék, amíg elsajátítja a csapat a támadó és védekező stratégiát.  viszont jó hozzáállással dolgoznak a srácok, azt gondolom, ennek meg lehet majd az eredménye.
– Nem túl hálás a bajnokcsapat otthonban kezdeni az évadot. Mit remélsz, milyen céllal utaztok Székesfehérvárra?

– Nyerni! Bár a felkészülési meccseken nem értünk el jó eredményeket, azért úgy láttam, meccsről meccsre léptünk előre. Tegyük hozzá, azért a fehérváriaknál jelentősen átalakult a csapat, ott is akadtak külföldiek, akik sikertelen próbajátékon vettek részt, tehát szerintem még ők sincsenek teljesen “készen”. Ezt megpróbáljuk kihasználni, s szeretnénk egy nagy bravúrral kezdeni a szezont.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·