Főoldal » 2011 » Volt tartás, de a bravúr elmaradt – 74-72-re nyert a Pécs

Volt tartás, de a bravúr elmaradt – 74-72-re nyert a Pécs

Pécsi VSK-Pannonpower – Kis-Rába menti Takarék SKC 74-72 (24-16, 11-19, 20-16, 17-19)
Pécs, 1000 néző.V: Földházi, Hegedűs, Szabó G.
Pécs: VASZOJEVICS 17/9, DOYNE 23/3, CSIRICS 21/12, Tóth N. 9/3, Eilingsfeld 4. Cs: Kovács P., Dr. Deák, Lepsényi,
Sopron: Thomas 14/9, , RUBIN 22/6, MOLNÁR 17/3, Gombás, EGEMONYE 12. Cs: Vesztergom 3/3, Boldizsár, Lakatos  2, Keresztes 2,

Rubin vezetésével bátran, jól kezdtünk. Amerikai bedobónk az első percekben bevágott két triplát, 7-2-re,majd 10-7-re is vezettünk. Sajnos ezután – ultimátum ide, vagy oda – ismét az elmúlt hetk kilátástalan támadójátékát nyújtotta a csapat. A Pécs elsősorban a két bedobó, Doyne és Csirics eredményességére építve egy 17-2-es futást bemutatva fordított, s elhúzott. A szakasz végén Bandi, majd Egemonye kosarával tíz ponton belülre kerültünk.

Kifejezetten jól kezdték a második negyedet a srácok. A légiósok eredményessége, valamint a keményebb védekezés révén a negyed első felét 9-2-re nyerte a csapat, s 1 pontra feljött. Sőt, a pécsi időkérés után Egemonye sikeres büntetőivel a meccs első percei után vissaszereztük a vezetést. A félidő második felében váltott vezetéssel haladtak a felek, a játékrész végén Csirics illetve Bandi kosarai révén 35-35-ös döntetlent mutatott a tábla.

A harmadik negyedben leginkább Jermaine Thomas próbálta versenyben tartani a csapatot. A negyed elején két triplát is beemelt, de Vaszojevics és Csirics révén volt válaszuk ezekre a kosarakra a hazaiaknak, szintén triplák forámájában. A neged második felében megugrott a Pécs, vezetett már 9 ponttal is, de Vesztergom, majd a negyed végén újra Thomas hármasával szorossá tudtuk tenni a partit a záró tíz perc előtt.

A záró szakasz elején Vaszojevics villanásaival gyorsan megugrott 11 ponttal a Pécs. Horváth Imre szerkezetet váltott, négy kisember mellett Egemonye játszott, de a 37. percig Csiric ésDoyne vezetésével tartotta 10 pont körüli előnyét a Pécs. Rubin vezérletével próbáltunk hajrázni, Bandi hat rontott triplakísérlete után a legjobbkor talált be, majd büntetőit is értékesítette, így az utolsó percben kiegyenlítettünk. Pécsi időkérés után Doyne 6 másodperccela befejezés előtt  betalált. Mi kértünk időt, Bandi kiszorított helyzetből triplával próbált fordítani – nem sikerült.

Horváth Imre: –  A meccset végig nyílttá tudtuk tenni,ezúttal volt tartása a csapatnak, de ismét alulmaradunk egy izgalmas végjátékban.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·