Főoldal » 2018, NBI A » Debrecenbe nyerni kéne menni

Debrecenbe nyerni kéne menni

Fájó vereséget szenvedett hét közben csapatunk a Pakstól. Szombaton Debrecenben kulcsfontosságú meccset játszanak a srácok, akik már ma délután elutaztak Debrecenbe

A kérdésre, vajon a csapatának “felrázására” vagy a Debrecen játékának elemzésére helyezett-e nagyobb hangsúlyt, vezetőedzőnk, Sabáli Balázs így felelt: – A legfontosabb egyértelműen az, hogy  saját “házunk táján” rendet tegyünk. A szerdai mérkőzést követő nap délelőttjén, videózással szembesítettük a játékosokat  az ASE elleni meccs első negyedével, félidejével. Az nem fordulhat elő, hogy ennyire puhán kezdjünk egy meccset, hiszen egy félidőben mindössze négy faultot ütöttünk… Jó lenne, ha játékosaink sportemberhez méltó hozzáállással kezdenének el egy mérkőzést, de lehet, ennek eléréséhez nekünk kell más módszereket alkalmazni – remélem, a szerdai ilyen értelemben egy egyszeri kisiklás volt. Szerdán a második félidőben már agresszívebbek voltunk, ezt kellene folytatni Debrecenben, de természetesen a mérkőzés elejétől, nem előnyt adva a riválisnak.

Edzőnk hozzátette: utazás előtt azért természetesen a DEAC játékára is kitértek, próbáltak az utóbbi hetekben két légióssal erősödő debreceni együttesből felkészülni. Sabáli hangsúlyozta: közvetlen riválissal, a bajnokságot jól kezdő, de 10 meccses vesztőszériában lévő csapathoz látogatunk. Az összecsapás kimenetele döntő lehet a folytatásra nézve, egy utolsó esély, hogy kedvezőbb pozícióba kerüljünk a folytatásban. Sabáli bízik abban, hogy játékosai átérzik a meccs tétjét és egészen más mentalitással lépnek majd pályára, mint ahogy a szerdai meccset kezdték.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·