Főoldal » 2018, NBI A » Óriási diadal Debrecenben

Óriási diadal Debrecenben

Hatalmas mérkőzésen, elsősorban a második negyed parádés játékának és néhány extra egyéni teljesítménynek köszönhetően, roppant fontos és értékes győzelmet arattunk Debrecenben

A második etap Norbi triplájával indult, Henderson ügyes betörés utáni találatát követően pedig időt kért a hazai szakvezető. Lauderdale zsákolt óriásit, majd ügyesen játszottuk tisztára Norbit, aki a második hármasát is “beverte”. Parker villanása után 7-tel elléptünk, Martinic hármasa után éledtek újra a hazai remények. Túlpörögtünk, elsiettünk pár akciót, 3-ra feljött a DEAC, nagyon kellett Parker 2+1-es akciója. Henderson, amellett, hogy jól fogta Armwoodot, eredményes is volt. A szakasz közepén Geri megkapta a 3. hibáját. Szerencsére amikor közel kerültek hozzánk a hazaiak, sikerült újítani és egy jó védekezéssel, egységes csapatjátékkal, valamint El-Amin bravúrkosaraival bemutatott 12-1-gyel, 15 ponttal megugrottunk. A félidő végén 10 ponton belülre került a DEAC, de a dudaszó pillanatában El-Amin a félpályáról dobott parádés triplát, így 13-mal “mentünk” félidőben.

A második félidő elején Armwood megkapta 3. hibáját, de Martinic büntetőivel közelítettek a hazaiak. Szigorított a védekezésén a DEAC, közel másfél perc elteltével Henderson révén szereztük első kosarunkat, de Lilov triplát dobott. Ryan majd El-Amin közeli találataival, ismét 10 fölé nőtt az előny. Henderson szabálytalansága után technikait is kaptunk, Armwood büntetőivel 10-re jött föl a DEAC. A nagyot alakító Henderson találta meg előbb a labdát, majd a kosarat. Volt némi szerencsénk is… ismerjük el, a gyűrűn pattogó labdák nekünk beestek, ellenfelünknek nem. Henderson hármasával egy 7-0-t bemutatva 17-re nőtt előnyünk, időt kértek a vendégek. Gyűltek a személyik, Henderson, illetve Lilov is háromnál járt a negyed hajrájában. Egy Lilov és Martinic vezette 9-2-vel 10-re visszajött a DEAC, Sabáli időt kért. Egy kettős fault formájában Henderson megkapta a 4. személyijét, majd e kritikus szituációban Norbi emelt be egy távoli kettest. A szakasz végén egy Ryannel szembeni szabálytalanság után Martinic kapott technikait. Jól jöttünk ki belőle, a 3-ból 2 büntetőt bedobtunk, majd a labdabirtoklásból Parker volt eredményes, így 14 ponttal vezettünk a záró etap előtt.

Ez Velkey hármasával indult, zónára álltak át a vendégek. Parker szerzett bravúros kosarat indításból, de középtávolról, távolról nem találtak be a srácok, 10-en belülre került a DEAC, jött is az időkérés. A debreceni kitámadást szépen játszottuk át, Henderson passzából Ryan zsákolt hatalmasat, és a demoralizáló találat után a hazaiak kértek időt. Elveszített labda után El-Amin kapott sportszerűtlent. Rendezetlen védelem ellen hibáztunk, Lauderdale blokkolt, a túloldalon pedig visszazsákolta a lepattanót, óriási buzdításba kezdett a hazai publikum, 7-re csökkent az előny. Ryan pillanatai következtek, büntetőkből, majd támadó pattanó után szerzett fontos kosarakat, de sajnos a szakasz közepén, Velkey triplájánál Henderson kipontozódott. Martinic és Lilov révén triplákkal közelített a DEAC, Ryant viszont szerencsére nem tudták tartani a saját palánkjuk alatt. Bő 2 perccel a vége előtt 8-cal “mentünk”, El-Amin labdaszerzése után Parker ziccerével, másfél perccel a vége előtt pedig 10-zel. Innen már nem volt visszaút, óriásit küzdve és helyenként kimondottan jól játszva, kulcsfontosságú meccsen sikerült győzelmet aratnunk.

Berényi Sándor: – Gratulálok a Sopronnak. Az első félidő szégyenteljes, vállalhatatlan volt. Szünet után már ha jól nem is, de harcosabban játszottunk, voltak felvillanásaink, de a Sopron sokkal okosabban kosárlabdázott. A hajrában felcsillant egy kis remény, de kritkus helyzetEkben kimaradtak a dobások.

Sabáli Balázs: – Nagyon fontos mérkőzést nyertünk. Azt terveztük, hogy úgy kezdünk, ahogy tettük. Az első félidőben sikerült olyan előnyt szerezni, amely végül elegendőnek bizonyult a győzelemhez, a hajrára elfáradó és kipontozódó kulcsjátékosainkkal. A győzelemből is lehet tanulni, a hajrában hibáinkkal esélyt adtunk a Debrecennek. Fontos meccset nyertünk meg, de ez csak egy győzelem volt, céljaink eléréséhez további sikerek kellenek.

Josh Parker: – Nagyon jól játszva, igazi csapatként védekezve és jól járatva a labdát, sikerült nyerni egy az utolsó leheletéig küzdő, kitűnő ellenfél ellen.

 

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·