Főoldal » 2012, 2013 » A második negyedben úszott el a hajó

A második negyedben úszott el a hajó

Az első negyed után még vezetett csapatunk Székesfehérváron, ám a második szakasz elején átrohant az SKC-n a bajnokcsapat. Szünet után végig futottunk az eredmény után. A csapatnak tartása ugyan volt, de a győzelemre esélye nem

Alba Fehérvár – SKC 75-68 (16-20, 27-13, 19-16, 13-19)

Székesfehérvár, V: Dr.Vígh, Ádám, Surányi.

Fehérvár: Szanati, Moore 12/6, TÓTH P 6., JUHOS 18/9, Somogyi 8. Cs: Hobbs 9/3, Tóth N. 6, Supola 3, Olah 2, KEMP 11,

Sopron: THOMAS 19/6, THOMPSON 18, Molnár 2, Tóth G 2., Barovics 6. Cs:Dénes 10/6, Ruják 8/3, Takács, Trepák 3,

Juhos azonnal beköszönt nekünk egy triplával, majd több rontott akció után Thomas ziccerénél ütötte leszálló ágban ütötte el a labdát Somogyi. Idegesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon sok volt a rossz dobás. Thompson betörés után  hibázott ziccert, majd Somogyit játszották meg ügyesen a hazaiak a palánk alatt. A fehérváriak egész pályás letámadással kezdtek. A srácok ügyesen járatták a labdát, a dobóhelyzetek megvoltak, de az első 5 triplát kihagyták a fiúk. 9-2-es hazai vezetés után Molnár Bandi szerzett labdát, majd kosarat. Ez lökést adott a srácoknak, Dénes talált be távolról, majd sikerült megakadályozni a hazaiakat abban, hogy 24 másodperc alatt kosárra dobjanak. Új játékosunk, Thompson is betalált, 2 perc alatt ledolgoztuk a hátrányt. Ekkor Juhos emelt be egy újabb hármast. A negyed hajrájában megtört a lendület, Dénes hibázott közelről, védekezésben pedig több lepattanót is “átengedtek” a srácok a hazaiaknak. Érthető volt Sabáli időkérése, amelyet követően Ruják vágott be egy hármast a sarokból. A túloldalon Dénes blokkolt látványosan, majd Thompson pillanatai következtek. Előbb egy kosár plusz büntetős játékot mutatott be, majd újabb betörés után volt eredményes., villanásainak köszönhetően 4 pontos előnnyel zártuk a nyitó szakaszt.

Folytatta a letámadást a Fehérvár, fiaink kapkodva, elsietett dobásokkal, eladott labdákkal kezdték a második negyedet. Könnyű kosarakkal, 6-0-lal kezdett a bajnok. Dénes értékesített két büntetőt. Támadásban akadt olyan akciónk, amelynél nem értették meg egymást a srácok, a távoli dobások pedig megint rendre kimaradtak. Az Alba egy 16-2-es első 4 percet produkáltak a hazaiak. – nincs mit szépíteni, átrohantak csapatunkon.  A “régi” JT-nek, Thomasnak semmi nem sikerült, Tóth Péter ügyes megmozdulásaival 10 pontosra növelte előnyét a fehérvári együttes. Közel 6 és fél percet kellett várni első mezőnykosarunkra, az új JT, azaz Thompson pazar betörés után szerezte. Ez a momentum dobott egyet a csapaton, labdaszerzés utáni lerohanásból ismét új játékosunk volt eredményes. Hazai időkérést szellemes fehérvári akció követett, amelynek végén Somogyi zsákolt. Ruják előbb bedobott, majd kihagyott egy ziccert, utóbbi után Hobbs dobott hármast, a félidő pedig egy ügyesen végigjátszott hazai akció végén Somogyi zsákolásával s 10 pontos Alba vezetéssel zárult.

Kemp villanásaival és soproni eladott labdákkal kezdődött a második félidő, majd Ruják dobott újabb hármast. Zónázott az SKC, amely ellen Hobbs adott jó labdát a remek ütemben belépő Tóth Norbertet találta meg, aki nem hibázott. Dénes tört kosárra többször is remek ütemben, kétszer rontott, majd miután zsákolt egyet, egy hármast is beemelt. Hazai részről a Tóth-Juhos palánk alatti kettős remekelt,  szinte minden akcióját kosárral fejezte be, s növelte előnyét az Alba. A negyed hajrájában Thomas dobott triplát, majd Trepákot szolgálta ki ügyesen, majd újra beemelt egy triplát. Elkapta a fonalat a csapat, újra lett ritmusa a játéknak, s a a 10pontos lélektani határ közelébe küzdöttük vissza magunkat.

Alacsony színvonalú, sok hibával tarkított játékkal indult a 4. negyed. A magára találó Thomas hosszú idő után 10 ponton belülre hozta az SKC-t. A hazaiakat a holtponton Juhos szerencsés kosara lendítette át, ez egy 9-0-s fehérvári rohanás kezdetét jelentette. Közben az erőlködő Filip Barovics miután Somogyi szerelte, technikait kapott. Thompson lopott kétszer is labdát, s zsákolt, a 38. perc elején ismét a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát az SJC. A parádésan játszó Thompson bő másfél perccel a vége előtt 10 ponton belülre hozta a csapatot, ám a túloldalon Kemp dobott két fontos kosarat. A végén Thomas 7 pontra hozta föl csapatunkat, amely jól küzdött, de szünet után végig futott az eredmény, s ellenfele után.

Sabáli Balázs: – Az első negyedben nem volt gond, de a másodikban sajnos valami megváltozott. Ebben a szakaszban öt labdát adtunk el, s kihagytunk több tiszta ziccert. Összesen 18 labdát adtunk el, s 11 lepattanót engedtünk ellenfelünknek a mi palánkunk alatt. Bosszantó, mert készültünk a fehérváriak negyven percen át tartó letámadásra, s mégis ennyi könnyű ponthoz engedtük jutni őket. Nincs idő azonban keseregni, szerdán következik az újabb forduló.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·