Főoldal » 2018, NBI B » “Henger” a harmadik negyedben – győzelem Pápán

“Henger” a harmadik negyedben – győzelem Pápán

Motax Pápai KC – SKC Sportiskola 77-86 (25-22, 27-19, 8-32, 17-13)

Pápa, férfi kosárlabda NB I B, zöld csoport, 80 néző. V.:Surányi, Kéri, Pécsi.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 16, KÁNTOR 23/9, BUZSÁKI 16/12, WERNER 10, Bagó 12.
Cs.: Papp B. 2, Garab G. 3/3, Németh M. 4, Farkas, Spéder, Csátaljay.
Edző: Váradi Kornél.

Az első félidő nagy dobópárbajt hozott. Bár támadásban elsősorban Buzsáki és Bagó révén jól játszottak Váradi Kornél tanítványai, a hazaiak kihasználva fiataljaink védekezési hibáit, 9 pontos előnnyel fordulhattak.

Térfélcsere után óriási fordulat következett be. Fiataljaink védekezést váltottak, az első félidőben látotthoz képest jóval agresszívebben játszottak. Ez nem ízlett a pápai csapatnak, a 3. negyedben ahogy mondani szokás csak egy csapat volt a pályán. A jó védekezés még jobb ritmust hozott a támadásoknak, így Olivér és Ádi vezérletével nemcsak egyenlítettek, de fordítottak, sőt el is húztak a srácok. Fiataljaink az ebben a szakaszban nyújtott lehengerlő játékukkal eldöntötték a meccset, és még a záró etap elején növelni is tudták előnyüket. Minden csapattag játszott, a végén ugyan 10 ponton belülre kerültek a hazaiak, de a győzelmet nem fenyegette veszély.

Váradi Kornél: – Gratulálok a srácoknak, mert amikor elkezdtek védekezni és egymásért küzdeni, akkor azzal a mentalitással ellenfelük fölé kerekedtek. Abban kell előrelépni, hogy ne így folytassuk, hanem eleve így is kezdjük a mérkőzéseket.

A fotó korábbi, hazai mérkőzésen készült.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·