Főoldal » 2012, 2013 » Nyerni kell a hazai bajnoki premieren

Nyerni kell a hazai bajnoki premieren

Ma este a PVSK PANNONPOWER ellen mutatkozik be tétmérkőzésen a soproni közönségnek együttesünk, a nyáron főként magyar állományában jelentősen átalakított Sopron KC férfi kosárlabdacsapata

Sabáli Balázs együttese a bajnoki nyitányon 75-68-ra kikapott a bajnok és kupagyőztes, ám a nyáron szinte teljesen kicserélődött Alba Fehérvár otthonában. A gárda azóta  kétszer is videózott. A játékosok előbb saját meccsüket, hibáikat tekintették meg, majd a mai rivális, a PVSK -PANNONPOWER játékát vették górcső alá.
Sabáli Balázs vezetőedző, még a Székesfehérváron elszenvedett vereségre visszautalva azt fejtegette, az Alba egész meccsen át tartó egészpályás letámadása ellen bizony akadtak olyan időszakok, amikor megzavarodott a csapat. Összességében a sok eladott labda volt az egyik fő oka a vereségnek, a másik pedig az, hogy a srácok saját palánkjuk alatt sok lepattanó labdát “engedtek át” a fehérvári kosarasoknak. Edzőnk kiemelte, az ellenfél rossz dobásai után lecsorgó labdákra sokkal jobban oda kell figyelni, mint tették azt fiai a nyitányon, ennyi második esélyt nem szabad adni egyik riválisnak sem. Az SKC szakvezetője még hozzátette: reméli, a fiúk hazai környezetben jobb dobóteljesítménnyel rukkolnak majd elő, mint tették az Alba otthonában. ahol nagyon sok tiszta dobóhelyzetet alakított ki a társaság, ám ezekből csak keveset tudott pontokra váltani.
Áttérve a hazai premieren Sopronba látogató ellenfélre, a pécsi csapatra, Sabáli kiemelte, a baranyai társulat nagyon sok 2-2 elleni játékot játszik, nagyon fontos lesz a 210 centis amerikai center Garret Green, valamint a hármas és a négyes poszton egyaránt otthonosan mozgó horvát Veljko Budimir megfékezése. A pécsi csapat egy nagyon kellemetlen agresszíven védekező, harcos, fiatal magyar játékosokat felvonultató gárda, amely álljon akárhogyan is a meccs, egyetlen pillanatig nem fogja feladni. A cél, minél több hibára késztetni őket. Sabáli Balázs hangsúlyozta, a hazai bemutatkozáson egyetlen eredményt tart elképzelhetőnek, a győzelmet, s reméli, ennek kiharcolásában a soproni közönség is fiai segítségére lesz.
Érdemes kilátogatni amúgy nem csak a felnőtt, mérkőzésre, amelyen 18 órakor dobja fel a labdát a játékvezető, hanem hanem a 15.30-kor kezdődő U23-as mérkőzésre. Mind a soproni, mind a pécsi együttes utánpótláscsapata szerepel ugyanis az NB I B-ben is, s mindkét gárda 2-2 győzelemmel kezdte a másodosztályú bajnokságot.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·