Főoldal » 2018, NBI A » Zalaegerszegi bravúrra hangolva

Zalaegerszegi bravúrra hangolva

Szombaton 19 órától, Zalaegerszegen lép pályára az egy hete Debrecenben igen értékes győzelmet arató csapatunk

Hogy miért is volt óriási a debreceni diadal?
Tény, hogy a DEAC finoman fogalmazva nincs jó passzban… 10-es vereségszériával várta csapatunkat, ám két légióst igazolt, visszavitte a szezon elején megsérülő centerét, Lauderdale-t, és leigazolta a korábban a Falco csapatában szereplő szerb hátvéd Martinicset. Mi pedig elmentünk egy csúnya ASE elleni hazai vereség után, két fontos játékosunk, Dénes Gabi és Uros nélkül…És összességében egy-két kisebb megingástól eltekintve, úgy, hogy Parker és El-Amin “végigtolták” a 40 percet, végre sikerült nyerni egy kulcsfontosságú meccset egy közvetlen rivális otthonában!

Nos, a ZTE nem közvetlen riválisunk, de talán így pontosabb: mi nem vagyunk közvetlen riválisai a ZTE-nek. A debreceni diadal mellett azonban az is táplálhatja reményeinket, hogy vezetőedzőnk, Sabáli Balázs a zalai megyeszékhelyen már számíthat szerb hátvédünk, Uros játékára. Duvnjak ugyan bokasérülése után felépülve még nincs tökéletes fizikai állapotban, de a csapat segítségére lehet. A térdével bajlódó csapatkapitány, védekezésünk egyik pillére, Dénes Gabi viszont sajnos továbbra is harcképtelen.

A 6. helyen álló zalaiak a felsőházra hajtanak, váltakozó sikerrel szerepelnek, legutóbbi 5 bajnokijukból hármat nyertek. Vezetőedzőnk kiemelte: az előtte álló csapatoktól többnyire kikapott a ZTE, amely többször is vissza tudott jönni nagy hátrányból annak köszönhetően, hogy gyors indításokból több könnyű kosarat szerzett. Nem csak a mezőnyjátékosai, a horvát center, Radic is eredményes volt ily módon a zalaiaknál, akiknél a cserepadról is rutinos játékosok állnak készen bevetésre.
Fiaink a ZTE felállt védelem elleni játékából is próbáltak felkészülni. Sabáli Balázs úgy véli, ha védekezésben gyors visszarendeződéssel sikerül megakadályozni az indításokat és lelassítani a ZTE játékát, valamint szervezett csapatvédekezéssel kevés ponton tartani az egerszegieket – lehet esélyünk a bravúrra.

Vasárnap 16 órától fiataljaink, az SKC-Sportiskola csapata az NB I B zöld csoportját veretlenül vezető, szigetszentmiklósi BKG Príma SE csapatát fogadják!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·