Főoldal » 2018, NBI A » Elmaradt a bravúr

Elmaradt a bravúr

A gyenge kezdés után ugyan összekapta magát csapatunk és a 3. negyedben rövid ideig vezetett is, ám összességében a nagy hátrány ledolgozása sokat kivett csapatunkból, így a kritikus helyzetekben higgadtabb, pontosabb ZTE fölénk kerekedett
Zalakerámia ZTE – SKC 96-86  (27-22, 20-17, 23-27, 26-20)
Zalaegerszeg, férfi kosárlabda NB I, V.: Kapitány, Farkas, Kovács.
ZTE: KINNEY 16, VAUGHN 19/9, BENKE 16/3, Szabó Zs. 8/3, RADIC 21/3.
Cs.: Mikovics 7/3, Horváth Á. 5, Mohácsi 3/3
SKC: PARKER 18/6, Mészáros 7/3, El-Amin 8, HENDERSON 20/3, WATKINS 17.
Cs.: Tóth G. 8, Takács 6, Duvnjak 2
Benke triplájára Ryan még felelt, majd Radic előbb “beizmozott”, majd egy jó leosztás után közelről szerzett egy újabb duplát. Tompán, fásultan kezdtünk, átrohant rajtunk a ZTE, 2 perc elteltével 11-2-nél kénytelen volt időt kérni edzőnk. Parker ugyan beemelt egy triplát, de a hazai akciókat továbbra sem sikerült megállítani, sajnos “hajaztak” a Paks elleni hazai kezdésre az első percek, az 5. elején 19-5-re “mentek” a hazaiak, játékosaink közelről nézték a hazai örömjátékot. A szakasz közepén kezdtünk “éledezni”, Máté triplájával és Geri 2+1-es akciójával sikerült 10 pontra feljönni. Egy 8-2-es rohamot vezettünk elő, amely rendezetlen védelem ellen, Henderson óriási zsákolásával zárult – hazai időkérés következett. Kis pihenő után visszatért Radic, újra 10 fölé nőtt a hazai előny, ám a szakasz végén Ryan villanásaival 5 pontra feljöttünk.
A második etap Geri újabb 2+1-es játékával kezdődött, 2 pontra feljöttünk. Radic duplájával, majd Mohácsi hármasával ismét ellépett a ZTE, de szerencsére Ryan, valamin Henderson nem engedte leszakadni csapatunkat. Benke, majd Kinney is könnyed betörés után volt eredményes és ezt edzőnk nem nézhette tétlenül, újra időt kért. A szakasz közepén egyénieskedni kezdtünk, a vendégek meg rosszul dobtak, állandósult az 5 és 10 pont közötti ZTE vezetés. Bő 1 perccel a félidő vége előtt miközben távolról rosszul dobtak fiaink, Benke kosarával, majd Szöszi büntetőivel 10 pont fölé nőtt csapatunk hátránya. A féldő végén Uros és Parker villanásaival 10-en belülre kerültünk. Watkins pöcköléses kosara sajnos időn túl esett, ráadásul edzőnk technikait kapott.

A szünetben már lehetett tudni, minden közvetlen riválisunk nyert… a DEAC Pécsett nyert, a Jászberény pedig otthonában az Albát, a MAFC pedig a Paksot verte.

Vaughn kihagyta a büntetőt, Parker hármasa és Máté duplája után pedig időt kért Bencze Tamás. Parker labdát, majd kosarat szerzett, 7-0-lel kezdve a második félidőt 1 pontra feljöttünk, amikor Kinney törte meg a hazai kosárcsendet. Tapadtunk a ZTE-re, Vaughn triplájára Henderson felelt hármassal, majd a szakasz közepén indításból Máté kosarával átvettük a vezetést. Kinney kosarával került újra az egerszegiekhez az előny, óriásit harcoltak a srácok, volt olyan támadásunk, amelynél háromszor szedtük vissza a támadó pattanót. Utána azonban elemi hiba történt, alapvonali bedobásból adtuk el a labdát és kaptunk kosarat, Sabáli Balázs időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Geri verte 1-1-ben Radicot,  majd Henderson szerzett labdát és kosarat. Újra feljöttünk 1-re, Vaghn sportszerűtlen hibát reklamált – technikaiért. A gyengén játszó El-Amin kihagyta a büntetőt, de Henderson versenyben tartotta csapatunkat. A szakasz Radic triplájával és 4 pontos ZTE vezetéssel zárult.

A záró etap elején kapkodtunk, a higgadt hazaiak 8 ponttal elléptek. Ryan hagyott ki büntetőket, majd gyönyörűen szerelte Szöszit. Henderson rendezetlen védelem elleni zsákolása volt első kosarunk a záró etapban. Vaughn triplája “fájt” nagyon, Norbi távoli duplája élesztette újra reményeinket. Amikor azonban igazán közel kerülhettünk volna egyénieskedtünk, kapkodtunk. Norbi ugyan támadó pattanó után is eredményes volt, ám Szabó hármasával a szakasz közepén 9 pontra nőtt a hátrány. Belső sorunk, Henderson és Watkins azonban villámgyorsan visszahozta 3 pontra csapatunkat. Több esély is volt egalizálni, de El-Amin “El volt átkozva” (0/9 tripla), Vaughn triplája pedig eldöntötte, lezárta a meccset, amelynek nagy részében a gyenge kezdés miatt futottunk az eredmény és a ZTE után…

 Sabáli Balázs: – A gyenge, puha kezdés alapvetően meghatározta a mérkőzést, sok könnyű közeli kosarat kaptunk. Az első öt perc után a küzdőszellem megfelelő volt. Nyolcvanhat pontot dobtunk idegenben, de a beharangozóban is mondtam: csak akkor lehet esélyünk, ha kevés ponton tartjuk a ZTE-t – ez nem sikerült. Sokat egyénieskedtünk, ezúttal triplakísérleteink többsége elerőlködött dobás volt, nem tiszta helyzet, mégis tudtunk fordítani. Mindkét tábor szidta a bírókat, úgy gondolom, a hajrában voltak nem korrekt ítéletek. A végén faultolva abban reménykedtünk, hogy a hazaiak elhibázzák a büntetőket. Nem így történt, ráadásul a forduló többi eredménye is kedvezőtlenül alakult a számunkra. Előre kell nézni, a lehető legjobban felkészülni a Jászberényből és szerdán otthon legyőzni.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·