Főoldal » 2012, 2013 » U23: Biztos győzelmet ért a remek kezdés

U23: Biztos győzelmet ért a remek kezdés

 

Szédületes rajtot vettek fiataljaink a pécsiek ellen, s váratlanul magabiztos, “rajt-cél” győzelmet arattak.

SKC-PVSK PANNONPOWER 82 -63 (32-14, 24-14, 7-13, 19-22)

SKC: Bus 4, RUJÁK B. 9, RÁTVAY 27/15, TÖRÖK 6, MOLNÁR 21. Cs: Szekeres Á 7/3., Szekeres Z. 6, Tukovics, Czérna 2.

Ügyes akció végén a pécsiek szereztek vezetést, s hasonló jelzővel illethetjük azt az alapvonali bedobás figurát, amely után Rátvay Toti egalizált. Kosara egy 11-es huszáros roham kezdetét jelentette, amelyben volt Bus Iántól szép betörés, Ruják Bencétől egész pályás szóló, s két távoli dupla Totitól. A negyed közepén 19-5-re vezettek remek ritmusban kezdő fiataljaink, Czigler László, a vendégek szakvezetője időt kért. Ennél az állásnál azért a teljes igazság kedvéért megemlítjük, a vendégeknél nem játszott az U23-as csapat két alapembere, Halász Ákos és Bíró Olivér – ők az első csapatban is fontos játékosok, csak a “nagy” meccsen lépnek majd pályára. Utána folytatódott a Rátvay parádé, a 8. percben 17 (!!) pontnál járt a bedobó, második hármasa után pedig Molnár Marci “húzott” egy hatalmasat, újabb lerohanás után. A parádés első negyed után 18 ponttal “mentek” a srácok.
Ruják robogott szinte végig a pályán a második negyed elején, majd okos leosztása után jött egy újabb zsákolás Molnár Marcitól. A szakasz elején a két magas ember, Molnár, valamint Török Balázs kosaraival növelte 20 pont fölé előnyét a gárda, ez utóbbi a pécsi zóna ellen bátor, ügyes betörésekkel vétette észre magát. Szekeres Zalán pedig egy ügyes gólpasszal, amelyet Molnár Marci váltott pontokra., Csátaljay mester a jelentős vezetés birtokában a fiatal gárda fiatalabbjait is pályára küldte, de így is csaknem 30 pontra nőtt az előny a szünetre.
Tompán kezdtek szünet után a srácok, a második félidő 5 pécsi ponttal kezdődött, közel 4 perc elteltével Toti szerezte az első kosarunkat. A sok hiba miatt azonban kénytelen volt időt kérni Csátaljay Gábor, s sikerült is rendet tenni a fejekben, időkérés után a palánk alatt többször is ügyesen megjátszott Molnár Marci kosaraival ismét nőtt a különbség. A negyed végén túlpörgött a társaság, a távoli dobások sem ültek.
A záró negyed Toti hármasával kezdődött, majd Szekeres Ábel is beemelt egy triplát. Megjött a fiúk kedve a triplavetéshez, Molnár Marci következett, s a tőle nem igazán megszokott műfajban is hibátlan kivitelezésű kísérletet hajtott végre. A meccs már eldőlt, a védekezésre nem igazán figyeltek már a csapatok, nagy dobópárbaj alakult ki. A meccs végén a cseresor játszott soproni részről, s összességében a parádés első félidei játéknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattak fiataljaink.
Csátaljay Gábor: – A két kulcsjátékosát nélkülöző p.csi csapat ellen lendületes, jó játékkal hamar eldöntöttük a meccset. Zóna ellen ugyan akadozott időnként a játék, de aki pályára került, mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·