Főoldal » 2012, 2013 » Kiharcoltuk az első győzelmet

Kiharcoltuk az első győzelmet

Hatalmas küzdelemben, időnként erőlködve, időnként pedig sorra szórva a hármasokat csapatunk legyőzte a roppant jól védekező, szívósan küzdő pécsi csapatot, s megszerezte első győzelmét.

 

Sopron KC – PVSK PANNONPOWER 70-64  (15-11, 17-15, 20-16, 18-22)
Sopron  1200  néző. V: Papp, Török, Tőzser.

SKC: THOMAS 18/12, Thompson 3, Takács, DÉNES 13/9, BAROVICS 17. Cs: RUJÁK 10/9, Molnár 9/9, Bus, Tóth G., Trepák,
Pécs: Kovacsevics 10, KOVÁCS P 17/9., BÍRÓ 11/3, Budimir 6, GREEN 15. Cs:Bödör, Csabay, Somogyfoki, Halász 3, Nagy K. 2 ,

Sopron  1200  néző. V: Papp, Török, Tőzser.
Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, mi a bajnok Alba Fehérvár otthonában maradtunk alul, a pécsiek pedig odahaza a Szegedtől szenvedtek számukra fájó vereséget.
A bemutatáshoz a Soproni Sportiskola apró kosarasai kísérték be a két csapat játékosait, majd az összecsapás előtt gyászszünet volt Vetési Imre emlékére.
Dénes Gabi kosarával indult a meccs, a bónusz büntető kimaradt. A következő hazai támadásból Thompson a tőle várt dinamikus betörés után megszerezte első hivatalos  kosarát Sopronban. A vendégek első kosarát Kovács Péter szerezte a 3. perc elején, dobása 3 pontot ért. Az amerikaiakra rájárt a rúd, a 3. perc közepén előbb Thompson, majd a túloldalon Green is megkapta  2. hibáját. A szakasz közepén Budimir triplájával átvette a vezetést a Pécs, miközben Bödör is gyorsan beszedett 2 személyit. Támadójátékunk elég esetleges volt, Thomas büntetőivel próbáltuk a lépést tartani a lépést a jól védekező Péccsel. A negyed hajrájában két cserejátékos, Ruják majd Bus labdaszerzése után előbb Barovics ziccerezett, majd Dénes  Gabizsákolt, átvettük a vezetést. A szakasz hajrájában volt olyan, hogy Budimir személyében összesen 1 külföldi kosaras volt a pályán. A negyed sok hibával tarkított, küzdelmes játékkal, s 4 pontos hazai vezetéssel zárult.
A második félidőt három személyi hibával kezdtük, majd Dénes emelt be egy hármast. Thompson hamar megkapta a 3. hibáját. Szurkolóink a negyed első 4 percének 6-0-s (“ide”) faultaránya miatt tüntettek, nagy üdvrivalgás fogadta a  Kovacsevicsnél  megítélt lépéshibát. Aztán éppen az ő kosarával jött föl 1 pontra a Pécs, Sabáli pedig látva görcsösen, erőlködve játszó csapatát – időt kért. Ezt követően Thomas dobott hármast, amelyet újabb hazai triplák követtek, Dénestől illetve Molnár Banditól. Megugrottunk,  a 18. percben Green is beköszönt, ám a jelek szerint lehiggadó csapatunk Thomas révén újabb hármast dobott. A túloldalon Kovács faragott az időközben 9 pontosra nőtt pécsi hátrányon egy triplával.
Szünetben a Soproni Sportiskola tavasszal a serdülő országos döntőben ezüstérmest szerző együttesét köszöntötték, Pojbics Szabolcs ügyvezető egy az SKC felnőtt csapatának játékosai által aláírt oklevelet adott át a játékosoknak s edzőiknek.
Alapvonali bedobás után Kovacsevicset hagytuk üresen kosarunk alatt, a túloldalon pedig Baroviccsal tették ugyanezt a pécsiek. Green előbb egy sikeres, majd egy sikertelen zsákolást mutatott be. Ideges, sok hibával tarkított játék mellett Filip eredményessége révén tartottuk a szűk előnyt a Sopron. A szakasz második felében aztán újra Thomas tolt egyet a szekéren egy hármassal, majd Ruják is beemelt egyet, s ezzel 10 pontra nőtt az előny. Csirke Ferenc időkérése után Kovacsevics betörésből dobott kosarával, majd Halász büntetőivel zárkóztak a vendégek, ám Dénes újabb triplával jelentkezett. Thompson pedig megkapta a 4. személyijét, a negyed utolsó percében pedig Bandi szerencsés hármasára Bíró felelt triplával. Az utolsó szó azonban Thomas révén a miénk volt, 10 pontos előnnyel vártuk a záró szakaszt.

Ez szépen végigjátszott akció végén Thomas hármasával kezdődött. A vendégeket Bíró próbálta versenyben tartani, ám kosara után Molnár triplájánál megint “beszippantotta” a hazai gyűrű a labdát. Rujáké már simán ment be. A pécsi csapatot Green és Bíró próbálta duplákkal versenyben tartani. A negyed közepén egy 6-0-s futással vissza is jött 10 pontra a szívósan, küzdő Pécs. Két és fél perccel a vége előtt Kovács hármasával 7-re zárkózott fel a pécsi együttes. Ekkor azonban Ruják dobott triplát, ez volt a döntő találat, innen már nem tudott visszajönni a harcos, lelkes vendégcsapat.

 

Sabáli Balázs: – Az új csapat számára az első hazai meccs győzelmi kényszere miatt volt nyomás a srácokon. A szerkezet nélküli Pécs nagyon jól zárta le a betöréseket, s jól védte az alsó posztokat. Döntő volt, hogy egyes időszakokban Thomastól, Molnártól és Rujáktól beestek a triplák. Örülök a győzelemnek, megyünk tovább.
Csirke Ferenc: – Akár örülhetnék is annak, hogy a Szeged elleni vereség után úgy-ahogy talpra álltunk és partiban voltunk, szoros meccset játszottunk Sopronban. Ugyanakkor, ha van némi szerencsénk és többet használtunk volna az eszünket, akár nyerhettünk is volna, mert a Sopron sem játszott igazán jól.

Dénes Gábor: – Úgy éreztem, mindenki nagyon ideges volt az első hazai meccsen, így új amerikai játékosunk is. Az döntött, hogy szünet után beesett néhány távoli dobás, és ezt követően már Barovicsnak is több helye volt a palánk alatt. Nem ez az igazi arcunk, de alakulunk, fontos volt a győzelem, de úgy érzem, még jóval több van a csapatban.

Kovács Péter: – Bár az első perceket leszámítva végig a Sopron vezetett, végig partiban voltunk velük. A védekezésünkkel nem volt gond, hiszen hetven pontot kaptunk a kitűnő erőkből álló Soprontól, ám támadásban buta hibákat vétettünk, eladott labdákból könnyű kosarakat kaptunk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·