Főoldal » 2012, 2013 » Dénes Gábor: Kecskeméten már könnyedebben játszunk

Dénes Gábor: Kecskeméten már könnyedebben játszunk

 

Hamar visszatér – igaz csak egy meccs erejéig – előző állomáshelyére, Kecskemétre az Sopron KC magasbedobója, Dénes Gábor. A hét közben a Pécs ellen remekül teljesítő kosaras a hétközi sikerről, annak esetleges utóhatásáról, valamint arról is beszélt honlapunknak, milyen érzésekkel, reményekkel várja a vasárnap esti találkozót
Dénes Gábor nem kevesebb, mint 4 esztendőt töltött el a Hírös Városban, s jól is érezte magát. Amellett, hogy 13 ponttal (2/4 dupla, 3/4 tripla, 0!1 büntető) 6 lepattanóval s 3 gólpasszal járult csapatunk hétközi sikeréhez, védekezésben is hatalmas munkát végzett. “Megfogta”, 6 ponton s 1/5-ös mezőnymutatón tartotta a pécsi csapat egyik legjobbját, a horvát Veljko Budimirt. Dénes a pécsiek alacsony szerkezete miatt szinte  végig a pályán volt négyes poszton. Így értékelt: – Belülről érezhető volt, hogy a csapatban mindenki ideges az első hazai mérkőzés előtt. Igaz volt ez az úja s egyébként nagyon jó képességű amerikai játékosunkra, Thompsonra, aki gyorsan összeszedte a személyiket, és szerintem mindenkire. Jómagam is túl a harmincon a meccs előtt többet éreztem, mint az egészséges mérkőzés előtti adrenalinszint emelkedés, harci tűz. Úgy vélem, ez az idegesség, görcsösség érződött is a játékunkon. Szerintem a  védekezést megoldottuk, de ellenfelünk is kitűnően védekezett, nem nagyon tudtunk kibontakozni támadásban. Aztán voltak olyan időszakok, amikor beestek a távoli dobásaink, így a Pécsnek kijjebb kellett tolni a védekezését, ekkor több helye maradt a palánk közelében Filip Barovicsnak. Összességében örülök ennek a nehezen kiharcolt győzelemnek. A csapat még alakul, formálódik, biztos vagyok benne, hogy játszunk majd még jobban, sokkal jobban is annál, mint amit a Pécs ellen nyújtottunk.

És hogy milyen érzésekkel lép vasárnap újra pályára Kecskeméten,  Nos, erről a következőket mondta csapatunk magasbedobója: – Négy szép évet játszottam Kecskeméten, s kimondottan jól éreztem magam. Arra törekedtünk ott is, mint most itt Sopronban, hogy egy hajtós, küzdő, eredményes és szerethető csapatot alakítsunk ki ott. Azt gondolom, a szurkolók elfogadták, szerették a csapatot. Az edzővel, Sztojan Ivkoviccsal is jó a kapcsolatom, a kecskeméti gárdában pedig több olyan korábbi csapattársam is játszik, akikkel családi szinten is nagyon jó barátságban vagyok, ebből a szempontból tehát örömmel megyek Kecskemétre.
Új csapata, az SKC esélyeit előző együttese otthonában így látja a kosaras: – A Kecskemét két győzelemmel kezdett, s nekik szerintem akkor ér majd valamit a hét közben kétszeres hosszabbításban kiharcolt szombathelyi siker, ha minket is megvernek. Ehhez azért persze nekünk is lesz egy-két szavunk, a pályán nem lesz barátság. Úgy érzem, bár nem játszottunk igazán jól, lélektanilag is nagyon jó volt, hogy sikerült felülkerekedni a pécsieken, s megszereztük első győzelmünket. Biztos vagyok benne, hogy Kecskeméten már jóval oldottabban, könnyedebben kevésbé erőlködve játszunk majd. A hazaiak az esélyesek, de lehet, ez majd némi terhet jelent nekik. Ha Sabáli Balázs vezetőedző kéri, talán tudok is segíteni majd az ellenfél néhány játékosával kapcsolatban. Ismerve Ivkovicsot, azt gondolom, az alapelvein nem változtatott, de azért biztos, hogy próbál új dolgokkal meglepni minket. Mi pedig azon leszünk, hogy meglepjük volt csapatomat, ám ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, a Pécs ellen is látott jó védekezés mellett azért úgy vélem, két-három extra jó egyéni teljesítményre is szükség lenne.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·