Főoldal » 2012, 2013 » Szünetben még vezettünk…

Szünetben még vezettünk…

Szünetben még 5 ponttal vezettünk Kecskeméten, de a harmadik negyedben Wittmann Krisztián zsinórban dobott 8 pontjával megfordította az összecsapást a KTE. Bár a folytatásban sokáig ott lihegett csapatunk a  KTE nyomában, a kritikus helyzetekben valaki mindig villant a hazaiaknál, akik így megőrizték veretlenségüket

KTE Duna Aszfalt – SKC 74-62   (14-15, 12-16, 25-15, 23-16)
Kecskemét: WITTMANN 22/12, Mészáros 7/3, JOVANOVICS 10/6, DJERASZIMOVICS 14, Karahodzsics 9. Cs: Bencze 1, PONGÓ MARTIN 8/6, Hegedűs 3/3, Pongó Máté,
Sopron: Thomas 7/3, THOMPSON 13/3, DÉNES 10/6, Tóth G. 3/3, BAROVICS 15/3. Cs: Molnár 4, Ruják 5/3, Trepák 2, Takács 3/3.

Karahodzsics révén a hazaiak szereztek vezetést, ám a center duplájára 7 soproni pont érkezett válaszul, benne egy Dénes triplával, amely jelezte: bedobónk emlékszik még a kecskeméti kosárra. Elkezdtek potyogni a triplák, Mészáros és Barovics is betalált messziről.

A szakasz második fele küzdelmes játékot s kevés kosarat hozott. Djeraszimovics és Karahodzsics révén egy 6-0-s futással átvette a vezetést a Kecskemét. A negyedben az utolsó szó azonban Ruják révén a mi csapatunké volt, kosarával minimális vezetésünkkel zárult az első 10 perc.

Wittmann kosarával a második negyed elején fordult a kocka. Molnár Bandi felelt duplával, ami egy 9-0-s remek csapatmunkára felépített soproni futás kezdetét jelentette, s amelyben volt egy Ruják tripla. Thompson villanásaival 10 pontra nőtt a szervezetten védekező fiúk előnye. A félidő hajrájában Djeraszimovics villanásaival megfelezte a hátrányát a Kecskemét, majd Takács és Wittmann “váltott” triplát. Szünetben 5 ponttal vezettünk.

Szünet után két Wittmann-triplával bő 1 perc alatt átvette a vezetést a Kecskemét. 8 Wittmann pont után Trepák kosarával próbáltunk zárkózni. Jovanoivcs vette át a vezérszerepet hazai részről, Tóth Geri triplájával próbáltunk ragadni a kecskemétiekre. A negyed közepén Pongó Martin villanásaival tartotta szűk előnyét a vendéglátó. A negyed hajrájában Hegedűs és Wittmann is dobott egy-egy triplát, s 10 pont fölé nőtt a különbség. A játékrész végén Barovics és Thompson kosaraival 5 pontra jöttünk föl. A záró szakasz elején Jovanovics és Thomson szerzett triplát, majd Dénes kosarával 3 pontra csökkent a KTE előnye. Tudott újítani az Ivkovics-brigád, tartotta előnyét. Thomas a 33. percben szerezte első kosarát, a negyed közepén pedig Djeraszimovics villanásaival 8 pontra nőtt a különbség. A Sopront Barovics próbálta versenyben tartani, ám 2 perccel a vége előtt Pongó Martin hárompontosa megadta a kegyelemdöfést  a Sopronnak.

Sabáli Balázs: – Az első félidőben védekezésben meg tudtuk valósítani elképzeléseinket, a Kecskemét sok labdát dobott el távolról, kiszorított helyzetből. Szünet után sok tiszta dobóhelyzetet engedtünk nekik, a harmadik negyedben nagyon jól céloztak, vagy öt triplát is bedobtak. Emellett támadásban volt eladott labdáink és jó néhány támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek. Sajnálom, mert nagyon jól indult számunkra a meccs, amelyen összesen 4 büntetőt dobhattunk.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·