Főoldal » 2018, NBI B » Visszavágtunk soproni vetélytársunknak

Visszavágtunk soproni vetélytársunknak

Élvezetes, fordulatos meccsen, remekül kezdve és a záró szakaszban kitűnően kosarazva sikerült visszavágni a városi rangadón a SMAFC-nak, az ősszel a Krasznai-csarnokban elszenvedett vereségért
SKC-Sportiskola – SMAFC 77-67 (20-23, 13-16, 19-18, 25-10)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, 200  néző. V.: Török, Surányi, Horváth A.
SKC-Sportiskola: Polgárdy 5, KÁNTOR 26/12, BUZSÁKI 13/6, WERNER 18, BAGÓ 12.
Cs.: Papp B. 3, Németh M.,  Garab G.
Edző: Váradi Kornél.
SMAFC: Czukor B. 19/3; Füzi R. 6/3; Rátvay T. 22/12; Berneczei L. 12; Kovács B. 6
Horváth C. 2; Nagy G. -; Karsai A. -; Tukovics B. -; Schaul L. –
Edző: Rátvay Tamás
Olivér triplájával indult a derbi, ami nagy önbizalmat adott neki, s nem egész 4 perc alatt dobott 7 pontjára építve remek, 13-6-os rajtot vettek a fiúk. Sérüléséből felépülve nagy kedvvel játszó bedobónkat nem tudták tartani az egyetemiek, Olivér parádézott, s újabb találataival 10 pontosra nőtt előnyünk. A negyed második felére megtört a lendület, becsúszott pár eladott labda a játékba  és egységes csapatjátékkal egy 15-2-vel fordított ellenfelünk.

A második etap elején váltva estek a kosarak, Buzsáki Bence emelt be egy triplát, de tartotta szűk előnyét ellenfelünk. A szakasz közepén összeállt a védekezés és egy 8-0-lal sikerült visszaszerezni a vezetést. Ahogy az első, a második negyed vége is a SMAFC-nak sikerült jobban, szünetben a félidő végi 10-1-es rohamának köszönhetően 6 ponttal ellenfelünk állt jobban.

Szünet után lendületben maradtak az egyetemiek, egy 6-2-vel kezdve 10 ponttal elléptek, s ezt a 10 pont körüli előnyüket tartották is. A szakasz közepén sikerült 5 pontra feljönni, és Olivér jóvoltából a negyed hajrájában nem is engedték el a srácok a  SMAFC-ot, 5 pontos hátrányból kezdtük a záró etapot.
Ennek elején egy 6-1-gyel hamar ledolgozták a srácok a hátrányt, sőt a szakasz közepén Ádi találatával ismét nálunk volt az előny. Fej-fej mellett haladtak a felek, Vitya lépett elő fiataljaink közül, találataival 6 ponttal elléptünk. Martin elől és hátul is villant, jobban bírtuk a hajrát, így visszavágtunk városi riválisunknak az őszi vereségért.
Váradi Kornél: – Gratulálok mind a két csapatnak, nagyon jó városi rangadó volt. Az első perceket és a negyedik negyedet leszámítva a SMAFC ránk kényszerítette akaratát, ekkor sok labdát eladtunk, terveink ellenére nem kontrolláltuk a lepattanókat, de a negyedik negyed szerkezetváltásával feljavult a védekezés és igazi csapattá érve sikerült a magunk javára fordítani a meccset.
A fotók korábbi mérkőzéseken készültek.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·