Főoldal » 2018, NBI B » Győzött a rutin és a Salgótarján

Győzött a rutin és a Salgótarján

Bár az első negyed közepétől a tapasztalt játékosok egész sorát felvonultató Salgótarján irányította a játékot, a 3. negyed közepéig jól tartották magukat fiataljaink, ám ekkor eldöntötték a meccset a hazaiak

Salgótarjáni KSE – SKC-Sportiskola 92-67 (26-19, 27-19, 20-9, 19-20)
Salgótarján, férfi kosárlabda NB I B.  V.: Válé, Szilágyi, Horváth Cs.

SKC-Sportiskola: Polgárdy 10/3, KÁNTOR 23/9, Buzsáki, WERNER 16, Bagó 8.
Cs.: Németh M., PAPP 8, Garab, Spéder 2.
Edző: Váradi Kornél.

Az első percekben Vitya és Ádi jóvoltából fiataljaink tartották a lépést a tabella 3. helyén álló vendéglátókkal, sőt a 3. perc elején 6-4-re még vezettek is. A szakasz közepén egy 9-0-lal megugrott a Salgótarján. A negyed hajrájában Olivér találataival próbáltak a srácok “meccsben maradni”.
A második etap elején váltva estek a kosarak, Olivér lendületben maradt, így ha a srácok közelebb nem is tudtak kerülni rutinosabb játékosok alkotta riválisukhoz, állandósult a 10 pont körüli hazai előny.  A félidő vége a hazaiaké volt, védekezésben nem igazán sikerült megállítani a vendéglátókat, akik 15 pontos előnnyel térhettek pihenőre.


A második félidő elején “belső sorunk”, azaz Vitya és Martin révén próbálták tartani fiataljaink a lépést a Salgótarjánnal. Ez a 3. negyed közepéig sikerült, ekkor egy 12-1-es rohammal 25 pont fölé nőtt a hátrány.
A srácokat azért illeti dicséret, mert nem estek szét, a záró etapot meg tudták nyerni, a magabiztos hazai győzelmet azonban nem tudták kétségessé tenni.

Váradi Kornél: – Gratulálok a Salgótarjánnak, a játék képe alapján megérdemelten nyert hét közben már egy kemény meccset, a városi rangadót lejátszó csapatunkkal szemben. Két mérkőzésünk van arra, hogy kiharcoljuk a felsőházi tagságot, és ezt e találkozó tanulságainak levonásával próbáljuk meg elérni.

A fotók korábbi, hazai mérkőzéseken készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·