Főoldal » 2018, NBI B » Ötpontos vereség a csoport egyik legjobbja ellen

Ötpontos vereség a csoport egyik legjobbja ellen

Bár futottak az eredmény és ellenfelük után, a harmadik negyed közepéig abszolút egyenrangú ellenfelei voltak fiataljaink a csoport 4. helyén álló Tiszaújvárosnak. Utána jó ideig  a borsodiak akarata érvényesült, félő volt, hogy egy nagyobb vereségbe szaladnak bele fiaink, ám remek hajrával, ha fordítaniuk nem is sikerült, szorossá tették a találkozót

SKC-Sportiskola – Tiszaújvárosi Phoenix KK 78-83 (21-27, 16-20, 14-13, 27-23)
Sopron, férfi kosárlabda NB I B V.: Horváth, Szalai, dr. Magyari.

SKC-Sportiskola: POLGÁRDY 25/12, KÁNTOR 29/12, Buzsáki 4, Werner 4, BAGÓ 13/3.
Cs.: Papp 3, Németh, Garab.
Edző: Váradi Kornél.

Az első negyed nagy dobópárbajt hozott, fiataljaink a szakasz hajrájáig elsősorban Martin, valamint Ádi révén tartották a lépést a borsodiakkal, ám a negyed végén az első 10 percben mind a négy triplakísérletüket bevágó vendégek pár ponttal elléptek.

A második etapban Olivér lépett elő, ám időnként magára maradt, így fiataljaink továbbra is futottak az eredmény, és a Tiszaújváros után. Sajnos távolról ritkán találtak be a srácok, 4/18 volt az első félidő triplamutatója, így szünetben 10 pontos hátrányban voltak fiataljaink.

Szünet után az első félideinél jóval harcosabb felfogásban, agresszívebben védekezve léptek pályára fiataljaink, és a szakasz közepén sikerült 4 pontosra csökkenteni a hátrányt. Ez azonban sajnos sokat ki is vett a srácokból. A szakasz végén 9 ponttal vezettek a vendégek, akik a záró etap közepén egy 8-2-vel 18 pontosra növelték előnyüket. sőt a 38. percben már 81-62-re vezettek a borsodiak. Második csapatunk nem először bizonyította, hogy van tartása, óriási hajrát vágtak ki a fiúk, az utolsó 2 és fél percet 16-2-re nyerve szorossá tették a találkozót, de fordítani már nem volt idejük.

Váradi Kornél: – Gratulálok a Tiszaújvárosnak. Dekoncentráltan kezdtünk, amit terveztünk, azt nem tudtuk megvalósítani, amikor pedig volt esély visszajönni, egyéinieskedve, fegyelmezetlenül játszottunk. Megyünk tovább, van még egy meccsünk az Eger ellen, amelyen megpróbáljuk kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·