Főoldal » 2018, NBI A » Cél az alsóházi középszakasz: minden meccset megnyerni

Cél az alsóházi középszakasz: minden meccset megnyerni

Debrecenben kezdi meg szereplését csapatunk a középszakaszban, az alsóházban, szerdán 18.30 órakor

Együttesünk szakvezetője Sabáli Balázs nem köntörfalazott, amikor honlapunk arról faggatta, milyen céllal vágunk neki a középszakasznak. – A cél egyértelmű: a középszakaszban minden meccset meg kell nyerni, csak így lehet esélyünk arra, hogy elkerüljük a playoutot.  Jó alapot, önbizalmat kell adjon, hogy az alapszakasz második felében mindhárom, az alsóházi középszakaszban szereplő ellenfelünket legyőztük, ráadásul a MAFC-ot és a DEAC-ot idegenben.
Sabáli Balázs kiemelte: – ezeken a mérkőzéseken egy fegyelmezett, koncentrált SKC volt a pályán. Egyértelmű, hogy célunk eléréséhez a középszakaszban is ilyen játékra lesz szükség. Úgy látom, mindenki tudja, átérzi a feladat súlyát, a tétet, és ennek megfelelően készültünk. Sajnos sérülések nehezítették felkészülésünket, nem tudtunk teljes létszámmal edzeni, de remélem, Dénes Gabin és Élő Bálinton kívül mindenki hadra fogható lesz.

A szerdai rivális DEAC kapcsán edzőnk kifejtette, hogy mai riválisunknál látszik az éppen csapatunk debreceni győzelme után szerződtetett szaktanácsadó, a tapasztalt, korábban Sopronban Sabálival is dolgozó szakember, Patonay Imre munkája. A DEAC taktikai repertoárja mind támadásban, mind védekezésben szélesebb lett, ráadásul egységesebb csapattá vált a debreceni gárda. Ennek köszönhetően az alapszakasz végén Pécsett, valamint otthon a ZTE ellen is nyerni tudott. E sikerei azért érintették kissé kellemetlenül csapatunkat, mert így maradt a két együttes között a két győzelemnyi különbség.
Csapatunk mindenre próbált felkészülni, és egyértelműen nyerni utazott el már kedden Debrecenbe.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·