Főoldal » 2018, NBI A » Végzetesen hosszú rövidzárlat és két kiállítás

Végzetesen hosszú rövidzárlat és két kiállítás

Bár ígéretesen kezdett csapatunk Debrecenben, az elsősorban a második negyedben bekövetkező hosszú mély hullámvölgy miatt, a végére fájó(an nagy különbségű) vereséget szenvedtünk, ráadásul két kiállítást is elkönyvelhettünk

DEAC-SKC   90-72  (27-29, 23-12, 15-12, 23-19)
Debrecen, férfi kosárlabda NB I, közpészakasz, alsóház 1. forduló, 700 néző
V.: Benczur, Jakab, Minár.

DEAC: Jones 8, MARTINICS 22/9, Lilov 6, BOGNÁR 14/3, Armwood 16.
Cs.: LAUDERDALE 8, VELKEY 16/12, Kozák M.
Edző: Berényi Sándor.

Sopron KC:  PARKER 21/9, Duvnjak 8/6, El-Amin 24/12, Henderson 10, Watkins 3.
Cs.: Tóth G. 3/3, Mészáros, Takács 3/3. Edző: Sabáli Balázs.

Azt követően, hogy az első percekben váltva estek a kosarak, Uros két triplájával meglépett 4 ponttal a légiós ötösével kezdő csapatunk. Hatékonyan támadtunk, a szakasz közepén Parker triplájával úgy nőtt 6 pontosra előnyünk, hogy a kezdő ötösünk minden játékosa “beköszönt” már a DEAC-nak. Megtört a lendület, egy 6-0-lal egalizáltak a hazaiak, időt kért edzőnk. El-Amin hármasával újra megszereztük a vezetést,  és az ő, valamint Henderson vezérletével egy 10-4-gyel ismét megugrottunk. Sajnos a szakasz végén eladott labdáinkból 2-re feljöttek a hazaiak.

Parker hármasával kezdődött a második etap, és távoli találata elsősorban neki adott hatalmas lökést, egymaga vezetett egy 8-2-es rohamot, amelynek révén sikerült 8 ponttal ellépnünk. Ezt követően sajnos elég látványosan vissza, pontosabban szétestünk, a DEAC ezt kihasználva valósággal állva hagyta teljesen leblokkoló csapatunkat, Velkey és Lauderdale vezérletével egy 21-0-s rohamot mutattak be a hazaiak, akik centereinket “kivették” a játékból. Közel 8 perces kosárcsendünket Parker törte meg a félidő hajrájában, majd újabb duplájával szünetig 10 ponton belülre kerültünk. Ebben a szakaszban csapatunkból csak ő dobott pontot, szám szerint 12-t…

A második félidő elején váltva estek a kosarak, állandósult a 10 pont körüli debreceni vezetés. A küzdelmes 3. negyed 5 Velkey-ponttal és 14 pontos hazai vezetéssel zárult.

A záró etap elején Martinics pontjaival közel 20 pontosra nőtt a DEAC előnye. Norbi, majd El-Amin emelt be egy-egy triplát, de ezzel sajnos ellőttük a puskaport, egy 7-0-lal  20 pontosra nőtt a hátrány, miközben edzőnket két technikaival kiállították. Nem sokkal később a labdát Bognárhoz vágó Ryant is elveszítettük, kiállították a játékvezetők. Ahogy a második negyedben, a záró etapban is szétestünk, a szakasz közepén 88-59-re vezettek a hazaiak. A hajrában El-Amin vezérletével valamit “kozmetikáztunk” a vereségen, de csalódást keltő játékkal simán kikaptunk.

Sabáli Balázs: – Nagyon fájó ez a vereség. Jól dobva, koncentráltan kezdtünk, de a második negyedben nyolc pontos vezetésünk után megint jött az egyénieskedés, a kapkodás, kaptunk egy huszonegy-nullát, jórészt indításokból. A második félidőt is jól kezdtünk, a palánk alatt nem kaptunk faultokat, és egy sportszerűtlennel megtört a lendület. Nem igazán tudok kiigazodni a játékvezetésen, amit egyszer elengedtek, az máskor sportszerűtlen hiba volt, amikor pedig a Norbit lerántották, és kérdeztem az egyik játékvezetőt, nem mondott semmit, a vezetőbíró – pedig nem trágár stílusban kérdeztem – technikait adott. Sajnos a frusztráció Ryanra is átragadt, rá nem számíthatunk a következő meccsen. Nehéz helyzetben vagyunk, a MAFC győzött Jászberényben – innen kell felállni.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·