Főoldal » 2018, NBI A » Vereség, vészhelyzet

Vereség, vészhelyzet

Az első negyed gyenge védekezése, valamint a Ryan hiánya miatt a palánkok alatt kialakuló nyomasztó jászberényi erőfölény miatt a második meccsünket is elveszítettük az alsóházi középszakaszban, nagyon nehéz helyzetben vagyunk

SKC-Jászberény 77-91 (18-30, 30-22, 19-18, 10-21)
Sopron, 600 néző. V.: Földházi, Balog, Rácz.

Sopron KC: PARKER 22/9, Duvnjak -, El-Amin 13/9, HENDERSON 22/6, Tóth 5/3
Csere: MÉSZÁROS 9/3, Bagó -, Takács 6/6.

JKSE: NELSON 21/6, RAKICS 10/6, Wallace 8/6, LUCSICS 15/3, SEJFICS 23
Csere: Kerpel-Fronius 4/3, Cseh 10, Bazsó -.

Eltiltott szakvezetőnk, Sabáli Balázs a kispaddal szemben a lelátó alsó sorában foglalt helyet, centerünk, Ryan – sérült játékosainkkal, Dénes Gabival és Élő Bálinttal egyetemben – civilben, a kispadról buzdította társait.

Sajnos elég kevesen látogattak ki a meccsre, a jó idő megtette “rossz” hatását. Geri triplájával szereztünk 1 perc elteltével vezetést, ám sajnos ez nem nyugtatta meg a srácokat, görcsösen, idegesen játszottunk. A Sejfics-Lucsics-Rakics-szerb trió révén egy 11-0-lal feleltek a vendégek, amikor Horváth Szabolcs időt kért. Zónára álltunk át, Henderson labdát, El-Amin pedig betörésből duplát szerzett. Geri előbb villant, majd rontott közelről, 10 ponttal elhúztak a jászságiak. Parker és El-Amin ugyan meg-megvillant és feljöttünk 5-re, ám védekezésben rendre lemaradtunk a vendégekről, akik Rakics, Lucsics és Kerpel-Fronius révén alaposan megszórták csapatunkat hármasokkal, miközben játékosaink sorra dobták mellé a büntetőket, 1/6-tal zártuk a vonalról az első 10 percet.

A második szakasz elején El-Amin javított két pontos dobással a büntető statisztikán, majd egy triplát is bevágott. Sejfics újabb duplája után Henderson is hármast dobott. A palánkok alatt érezhető volt Ryan hiánya, sok pattanót szedtek palánkunk alatt a vendégek. Mihelyst kicsit feljöttünk, újra megugrott ellenfelünk, igazán akkor forrósodott fel a légkör, amikor El-Amin ellen sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők. Parker próbálta versenyben tartani csapatunkat, de állandósult a 10 pont körüli vendég vezetés. A védekezés továbbra sem volt túl hatékony, és ezt Nelson triplával. Lucsics pedig zsákolással büntette. A szakasz közepén Takács Norbi két triplájával közelítettünk, idő kért Nikola Lazics. Ezt követően Henderson kosarával 5-re feljöttünk, amikor Cseh villant a vendégektől. A félidő hajrájában Máté előbb 2 büntetőt, majd egy triplát küldött a helyére, 2 pontra feljöttünk – újból időt kért a Jászberény. A félidő Lucsics kosarával és 4 pontos vendég vezetéssel zárult.

Több mint egy perc elteltével Sejfics egy büntetőt értékesítve szerezte az első pontot szünet után, amire Máté szép duplával felelt. Labdát szereztünk, de Parker rosszul indított, biztató taps érkezett és amikor Henderson hármasával egalizáltunk, óriási vastaps csattant fel. A legrosszabbkor, ekkor szerezte első pontjait, egy triplát bevágva Wallace. El-Amin megkapta a 3. hibáját, Wallace pedig elkapta a fonalat, újabb triplát dobott, Sejfics újra villant, és egál után egy 10-2-vel 8 ponttal ellépett ellenfelünk, érthető, hogy időt kértünk. Bagó Martin adott ügyes gólpasszt Hendersonnak, aki zsákolással ragadtatta tapsra közönségünket. Egy pazar, a Parker-Henderson duó által vezetett 10-2-vel ledolgoztuk a hátrányt, igazi katlan hangulat lett úrrá az arénában. A szakasz Wallace duplájával és Nelson 1 jó büntetőjével, 3 pontos vendég vezetéssel zárult.

El-Amin kosarával 1-re jöttünk föl a záró etap elején, majd volt labdánk egyenlíteni, de ismét megremegtek a kezek, túlpörögtünk, a túloldalon viszont Nelson és Sejfics egy 14-0-s rohamot vezényelt. Így újra, – ahogy az egész meccsen-  futhattunk az ellenfél és az eredmény után. Ekkor már szerencséjük sem volt a fiúknak, a második meccsünket is elveszítettük az alsóházi rájátszásban.

Szerdán a fővárosban lép pályára csapatunk egy kulcsmeccsen a MAFC otthonában, nagyon nehéz a helyzetünk.

Horváth Szabolcs: – Gratulálok a Jászberénynek. A debreceni vereség után tudtuk, hogy nagyon fontos, és nehéz meccs vár ránk. Tudtuk, hogy nem vezetőedzőnk meccsel és nem számíthatunk első számú centerünkre, Ryan Watkinsra sem. Sejtettük, hogy megérezzük középjátékosunk hiányát, de azt nem hogy ennyire… reméltük, csapatként pótolni tudjuk. Sejficset azonban nem tudtuk megállítani, az ő jóvoltából a palánkok alatt nagy fölényben volt a Jászberény. Amikor javult a dobószázalékunk, feljöttünk, de ekkor újabb támadó pattanók utáni kosarakkal ismét elhúzott ellenfelünk, és így alakult ki a végére a nagyobb különbség. Hiába váltottunk védekezést, úgy, hogy a lepattanókat nem tudtuk megszerezni, nem volt esélyünk.

Nikola Lazics: – Mindkét félnek nagyon fontos volt ez a meccs, mivel mind a Sopron, mind pedig a mi csapatunk vereséggel kezdte az alsóházi középszakaszt. Tudtuk, hogy ellenfelünknek nehézségei vannak, hogy egy nagyon fontos játékosára, centerére, Watkinsra nem számíthat. Ezt próbáltuk kihasználni, sokkal jobban, okosabban játszottunk, mint legutóbb a MAFC ellen, Sejfics dominált a palánkok alatt, szünet után jól is védekeztünk. Gratulálok a fiúknak, Sejfics nagyot alakított, a meccset azonban csapatként nyertük meg, ki kell emeljem -bár nem dobott pontot- Bazsó Brúnó, aki remekül védekezett a negyedik negyedben.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·