Főoldal » 2018, NBI A » Playout-pályaelőny

Playout-pályaelőny

Szerdán este a fővárosban játszik kulcsfontosságú mérkőzést, az élvonalban való bennmaradásért küzdő csapatunk. Sereghajtó együttesünk, a bajnoki tabellán közvetlenül előtte álló MAFC otthonában lép pályára a középszakaszban, az alsóházban

Vezetőedzőnk, Sabáli Balázs, először – finoman fogalmazva – nem túl szívderítő egészségügyi helyzetjelentést adott. Mint elmondta, Kántor Olivér az NB I B-s meccsen szenvedett kettős bordatörést, a csapatkapitány, Dénes Gábor pedig – aki a hét elején állt be edzésen újra a játékba -, rásérült a térdére, így rá már nem számíthat a szakvezetés ebben a szezonban.

Bár matematikailag még mindkét együttes elkerülheti a playoutot, nagyon nagy rá az esély, hogy a bennmaradásért zajló párharcot is majd e két gárda vívja. A szerdai összecsapás tétje elsősorban az, hogy melyik együttes harcolja ki az igen fontos pályaelőnyt, a playout párharcra.

Az ellenféllel kapcsolatban Sabáli kifejtette: az edzőváltás óta, látszik a visszatérő Garai Péter stílusa a MAFC csapatán, Nebojsa Dukics érkezésével pedig olyan kosarassal bővült a fővárosiak kerete, aki távolról és a palánk alól is veszélyes.
Sabáli Balázs az előző meccsek kapcsán rendre tett szakmai észrevételeket, amelyekből nem sok valósult meg… Szíve szerint kabalából az ellenkezőjét mondaná arról, amit gondol, de szakmai dolgokba mélyebben nem igazán akart belemenni, hiszen egyértelmű: a mentális dolgokon múlik, ki nyer és ki kerül lépéselőnybe.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·