Főoldal » 2018, NBI A » “Infarktusos”, hosszabbításos meccsen, kulcsfontosságú győzelem

“Infarktusos”, hosszabbításos meccsen, kulcsfontosságú győzelem

A játékidő nagy részében vezettünk a MAFC pályáján, de szívósan küzdő ellenfelünk nem hagyta magát lerázni, “tapadt” ránk, és a rendes játékidő végén egy bravúros hármassal egyenlített. A hosszabbításban volt annyi erő és tartás a srácokban, hogy a kipontozódások miatt lassan “elfogyó” ellenfelével szemben megnyerje a meccset.

MAFC-SKC 81-85  (19-19, 15-20, 20-18, 15-12, 12-16)
Budapest, férfi kosárlabda NB I, középszakasz, alsóház, 3. forduló, 300 néző. V.: Győrffy, Tőzsér, Ádám.

MAFC: HOT 15, Lakosa, MCCRAY 22/3, Dukics 7/3, Cvetkovics 7/3.
Cs.: MISEK 10/3, Lakits 4, Peringer, FODOR 7/6, Bordács.
Edző: Garai Péter.

SKC: Parker 9, Mészáros 2, EL-AMIN 20/6, HENDERSON 18, WATKINS 20.
Cs.: DUVNJAK 13/6, Takács 2, Tóth G. 1.
Edző: Sabáli Balázs.

Talán a két csapat visszafogott szerepelése, vagy a hétközi időpont miatt igen kevesen látogattak ki a Hauszmann utcába az utolsó két helyezett összecsapására. Legutóbb sikerült nyernünk a MAFC csarnokában…

A nagy tét miatt idegesen kezdtek a csapatok, bő 1 perc elteltével Hot betörésből a hazaiaknak szerzett vezetést, újabb perc elteltével Ryan közelről egalizált. Jól védekeztünk, de támadásban kapkodtunk, a negyed közepén 4-4 volt az állás. Két könnyű kosárral ellépett a MAFC, edzőnk időkéréssel próbálta rendezni a meglehetősen kusza sorokat. Első lépésben nem sikerült, újabb hazai kosarak következtek, egy 8-0-lal elhúztak a hazaiak. Ryan és Henderson próbálta versenyben tartani csapatunkat, de befutásokból, betörésekből mindenre feleltek a hazaiak. A negyed hajrájában Uros két triplájára építve, sikerült ledolgozni a hátrányt.

Uros duplájával a második etap elején megszereztük a vezetést. Lendületben maradtunk, Ryan villant, 5 ponttal elléptünk. Ellenfelünk első pontját közel 2 és fél perc elteltével szerezte. Ez aztán lökést is adott a hazaiaknak. A kisebb hullámvölgyön Norbi próbálta távoli duplával átlendíteni csapatunkat. Parker “túlpörgött”, edzőnk újra időt kért. Ez elsősorban irányítónknak tett jót, aki a kis pihenő után bevágott egy triplát. McCray távoli kettese után El-Amin hármassal, majd egy remek indítással vétette magát észre, amelyből Henderson zsákolt. Ekkor Garai Péter volt kénytelen időt kérni. Mccray megsérült az ujján, Dukics pedig triplával adott lendületet a hazaiaknak, amelyre El-Amin hasonló módon válaszolt. A félidő utolsó percében Lakits egészpályás szólóját nézte végig csapatunk – kivéve El-Amint, aki szabálytalankodott. A félidő El-Amin kosarával és 5 pontos vezetésünkkel zárult.

A második félidőben a hazaiak a rutinos, de az első félidőben pályára nem lépő Fodor Mártonnal a “fedélzeten” kezdtek, mi viszont Ryan és Máté jóvoltából két duplával. Szerencsénkre ekkor a fájó kézzel játszó McCray 4 büntetőt is kihagyott. Több, mint 2 perc elteltével Cvetkovics szerezte az első hazai pontokat szünet után, ő próbálta versenyben tartani a hazaiakat. Mi viszont Henderson, majd a 2+1-es akcióval jelentkező Uros jóvoltából 10 pontosra növeltük előnyünket.  A szakasz közepén “túlpörögtünk”, a hazaiak – akik időnként szintén kapkodtak – 5 pontra feljöttek.  A magát előző állomáshelyén nagyon otthon érző Uros, értékesített 2 büntetőt. Amikor Ryan pihent nem nagyon volt pattanónk, a hazaiak Fodor hármasával a szakasz hajrájában 2-re feljöttek. Parkernek volt szerencséje, a túl korán, 10 másodperccel a  negyed vége előtt eldobott triplájánál szabálytalankodtak ellene és a büntetőket sikeresen beemelte. A túloldalon McCray is bedobott kettőt a vonalról, így 3 pontos előnnyel várhattuk a záró etapot.

Ennek elején egymás hibáiból éltek a csapatok, Ryan 2, Henderson egy büntető hagyott ki, az ő jó büntetője volt közel másfél perc elteltével a záró felvonás első pontja. A túloldalon Lakits is kihagyta büntetőit, majd Parker reménytelen triplakísérlete után visszaindított a MAFC, és Hot ziccerével 2-re feljött. A negyed első 3 és fél percét 2-1-re nyerte ellenfelünk, amely Lakits támadópattanó utáni kosarával egyenlített. El-Amin keze nem remegett a büntetővonalon – négyből négy – újra kis levegőhöz”jutottunk, a hazaiak nem találtak be. Henderson statisztikajavító akciója – kihagyott ziccer lepattanó, kosár – után a szakasz közepén sikerült 6 ponttal ellépni, ráadásul 5 perc 22 másodperc elteltével, megszereztük első mezőnykosarunkat is a szakaszban. El-Amin 4 jó büntető után kettőt kihagyott, McCray pedig “bezimozott” 2 duplát, majd hármasával a 38. perc elején fordítottak a hazaiak, a fájós kezű légiós zsinórban 8 pontot dobott. Ritmust veszítettünk támadásban, de Henderson 43 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt betalált, videózás után kiderült: dupla volt. – egál. El-Amin lopott labdát és a vele szemben szabálytalankodó McCray kipontozódott, légiósunk pedig 23 másodperccel a vége előtt, bedobta a büntetőket, a túloldalon 3-mal a vége előtt Hot ziccere kimaradt. Jött gyorsan a fault, Ryan az első büntetőt kihagyta, a másodikat bedobta – 1,2 másodperccel a vége előtt időt kért a MAFC, és Fodor dudaszó pillanatában dobott hármasával egyenlített.

Ryan kosarával kezdődött a ráadás, Fodor egy büntetőt dobott be. Ryan 2+1-es akciójával 4 ponttal megugrottunk. Hot felezte meg előnyünket 2 büntetővel, majd Henderson 2+1-es akciójánál Cvetkovics pontozódott ki. Misek bravúrkosarára El-Amin felelt 2 büntetővel. Misek triplája és Hot ziccere után a hosszabbítás közepén újra egál volt, miközben előbb Henderson, majd El -Amin vétett támadó hibát. Ryan dobhatott büntetőket a ráadás utolsó percére fordulva, szerencsénkre nem remegett meg a keze. Hot betörésből egalizált. Dukics is kipontozódott, Ryan 34 másodperccel a vége előtt 1 büntetőt dobott be, majd blokkolta Misek dobását.  Parker 10-zel a hosszabbítás vége előtt bedobta a büntetőket, jött az újabb hazai időkérés. Fodor hármasa ekkor kimaradt, Parker pedig bedobott egy büntetőt, így 4 ponttal megnyertük a mérkőzést.

Sabáli Balázs: – Ahogy számítottunk, nagyon nehéz meccs volt, de magunknak tettük nehézzé. Nem mondom, hogy nem volt a srácoknak a helyén a szívük, de ha ehhez több ész párosul, akkor könnyebb dolgunk lett volna… de fontos győzelmet arattunk.

Mészáros Máté: – Tudtuk, a pályaelőny megszerzéséhez nyerni kell, és ennek megfelelően is készültünk. Ha hosszabbítás után is, de sikerült, nagyon fontos győzelmet értünk el. Megyünk tovább, próbáljuk a következő meccseket is megnyerni.

A fotók korábbi, hazai mérkőzéseken készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·