Főoldal » 2018, NBI B » Tartalékosan – újabb sérülésekkel ennyire futotta

Tartalékosan – újabb sérülésekkel ennyire futotta

A veretlen éllovas BKG Príma SE otthonában, nem volt esélyük eleve tartalékosan pályára lépő fiataljainknak, akiknek újabb sérülések is nehezítették a helyzetét

BKG Príma SE – SKC-Sportiskola 97-60 (26-16, 34-6, 27-13, 10-25)
Szigetszentmiklós, NB I B, zöld csoport, rájátszás, V.: Gaál, Józsa, Nagy-Pál.

SKC-Sportiskola: Papp B. 4, POLGÁRDY 11, Buzsáki 11/3, WERNER 16, Bagó 10.
Cs.: Németh M. 8/6.
Edző: Váradi Kornél.

Az alapszakasz záró fordulójában kettős bordatörést szenvedett Olivér nélkül eléggé megilletődötten kezdtek fiataljaink, az első percekben az alapszakaszt megnyerő szigetszentmiklósiak valósággal átrohantak Váradi Kornél fiain, a nyitó negyed közepén 19-3-ra vezettek a hazaiak. A szakasz második felében magukra találtak a srácok, és Vitya valamint Polgárdy Ádi vezérletével egy 11-2-vel 10 ponton belülre kerültek. A szakasz végén 10 ponttal vezetett a BKG.

A második negyedhez sajnos nem sok közünk volt, minden tekintetben fölénk nőttek a hazaiak. Védekezésben nem tudták a srácok megállítani a hazaiakat, támadásban pedig nem tudtak kibontakozni. A BKG egy 27-2-es bő 8 percet produkált, szünetben pedig közel 40 ponttal vezetett.
Térfélcsere után a hazaiak sokat cseréltek, de így is nőtt a különbség, a záró etapban már kevésbé koncentráltak a hazaiak, ekkor a srácok valamit javítottak, “kozmetikáztak” vereségükön, de az éllovas igazolta, miért nyerte veretlenül az alapszakaszt.

Váradi Kornél: – Gratulálok a BKG-nak, egy percig sem forgott veszélyben a győzelme, agresszív, de szabályos védekezése gyakran megzavart minket, igazolta, hogy nem véletlenül veretlenek a bajnokságban. Eleve Olivér nélkül álltunk fel, és a helyzetünket tovább nehezítette, hogy Bagó Martin a szemén, Polgárdy Ádám pedig a bokáján sérült meg. A kezdeti apátia után a végén némi sportemberi méltóságot mutatva közelebb kerültünk ellenfelünkhöz. Megyünk tovább, itt vagyunk a felsőházi rájátszásban, azért küzdöttünk, hogy ilyen erős csapatok ellen játszhassunk, mint a BKG.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·