Főoldal » 2018, NBI A » Feszült légkörben fontos győzelem

Feszült légkörben fontos győzelem

Parázs hangulatú, feszült légkörű, fordulatos mérkőzésen hullámzó teljesítményt nyújtva óriási csatában legyőztük a DEAC-ot, fontos részsikert elérve

Sopron KC – DEAC 91-84 (22-23, 24-20, 17-22, 28-19)
Sopron, férfi kosárlabda NB I,  500  néző. V.: Farkas, Fodor, Hervay.

SKC: PARKER 17/9, El-Amin 15/6, Takács 1, HENDERSON 21/6, WATKINS 11.
Cs.: Tóth G. 6, MÉSZÁROS 6, DUVNJAK 14, Bagó.
Edző: Sabáli Balázs

DEAC: JONES 24/9, Martinics 8, LILOV 13/9, ARMWOOD 17/3, Bognár 5/3.
Cs.: Velkey 4, Farkas 4, MOLNÁR 8, Kósa.
Edző: Berényi Sándor.

Jones betörésből a vendégeknek szerzett vezetést, majd Henderson “szerelés-gyanús”, de szabálytalannak ítélt megmozdulása után egy büntetőt értékesített. Támadásban lassan, rossz ritmusban, egyénieskedve kedztünk. Több, mint másfél perc elteltével, amikor először “járt” a labda”, Ryan 2+1-es akciójával egyenlítettünk. Armwood pillanatai következtek, triplát, majd két büntetőt dobott be, ráadásul Henderson 2 és fél perc elteltével megkapta 2. hibáját. 10-3-as vendég vezetésnél edzőnk kénytelen volt időt kérni. A nem teljesen egészséges Ryan próbálta versenyben tartani csapatunkat, majd a negyed közepén egy 2+1-es játékkal El-Amin is “beszállt” a játékba. A szakasz közepe az ő és Jones dobópárbaját hozta, 8 és fél percen át csak Ryan és El-amin szerzett pontot csapatunkból. Parker triplájával 1 pontra feljöttünk, időt kért a DEAC. Uros szerzett labdát, majd büntetőivel átvettük a vezetést. A negyed végén mindkét csapat alacsony szerkezetre állt át, nálunk Geri egyszer, a túloldalon Velkey kétszer villant, a szakasz 1 pontos vendég vezetéssel zárult.

A második etap elején Geri vette széles vállaira a csapatot, pozícióból két duplát szerzett. A Geri helyére érkező Ryan előbb Urost hozta remekül helyzetbe, majd a második hullámból érkezve zsákolt hatalmasat, ezután Uros emelt be kettőt 3 büntetőből, 10-1-es bő 3 perccel indítottuk a szakaszt. Rossz visszarendeződéssel Lilovnak engedtünk könnyű triplát. Megtört a lendület, a szakasz közepén 3 pontra feljött a DEAC. Sikerült pár gyors ellenakciót vezetni, amelyeket Henderson fejezett be látványos zsákolásokkal, újra elléptünk 8 ponttal. A félidő hajrájában 1-2 akciót túlkomplikáltunk, a vontatott, sok videózással záruló félidő végén 3 ponttal vezettünk.

Az egyik zsákolásnál megsérült a támadóidőt jelző óra palánkhoz való rögzítése, és emiatt jó 25 percesre nyúlt a szünet.

El-Amin triplájával kezdődött a második félidő, de ez nem dobta föl a csapatot. Jones egy 10-0-s vendég rohamot vezényelt, miközben nálunk újra felütötte fejét az egyénieskedés, fordított és ellépett a DEAC. Jogos és érthető időkérésünk után Máté törte meg a kosárcsendünket, majd a szakasz közepén Henderson villant, ám a  DEAC-nak Martinics, Lilov és Bognár révén mindenre volt válasza. A szakasz végén egymás hibáiból éltek a csapatok, 2 pontos DEAC-vezetéssel fordultak a záró etapra a csapatok.

Ennek elején Henderson hármasával visszaszereztük a vezetést. Volt esély növelni az előnyt, ám nem éltünk vele, Armwood viszont óriásit zsákolt. Kevés volt a kosár, óriási a harc. Parker rontott dobása után javított, ám ezt követően Máté ellen sportszerűtlen hibát, majd tiltakozó edzőnk ellen technikait ítéltek a játékvezetők. Szerencsére a vendégek – felfokozott, forró hangulat mellett – csak 1 büntetőt dobtak be, majd a túloldalon Farkas kapott technikait. Parker “büntetett”, majd egy triplát is beemelt, és ekkor szurkolóink elkezdték űzni-hajtani a srácokat. Villant Uros, majd Parker is és 7-tel elléptünk, majd rövid időn belül Henderson és Geri is kipontozódott. Az első 3 negyedben erőlködő Parker a legjobbkor talált magára és kritikus helyzetekben a DEAC kosarába.

Sabáli Balázs: – Hektikus meccs volt, mindkét félidőt gyengén kezdtük, de vissza tudtunk jönni. Hol a Debrecennek, hol nekünk volt jobb időszakunk. Fontos volt, hogy a végjátékban az első félidőben gyengén játszó Parker sokat hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, és Mészáros is hasznosan játszott. Az is kellett a sikerünkhöz, hogy ellenfelünk büntetőket hibázzon, de ez hozzátartozik a kosárlabdához. Geri és Ryan sérüléssel bajlódott, de a körülményekhez képest ők is mindent kiadtak magukból – megyünk tovább.

Berényi Sándor: – Gratulálok a Sopronnak. Nagyon kemény meccs volt, amikor lélektani előnyt szerezhettünk volna, sok büntetőt kihagytunk, míg ellenfelünk több kulcsjátékosa is a záró szakaszban nyújtotta legjobbját. Döntő volt, hogy lepattanózásban felülmúlt minket a Sopron, de saját csapatomnak is jár az elismerés, nagy energiákat mozgósítottunk a sikerért. Ez volt az utolsó idegenbeli túránk, még két hazai meccsünk van, amelyeket meg kell nyernünk.

Mészáros Máté: – Nagyon kemény meccs volt, a nézők volt, hogy nagyon látványos játékot és volt, hogy egészen kilátástalan, kaotikus kosárlabdát láthattak. A végén ebből mi jöttünk ki jobban, fontos győzelmet arattunk, és amíg látunk egy kis fényt, addig mindent megteszünk. Megyünk tovább a következő meccseinket is szeretnénk megnyerni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·