Főoldal » 2018, NBI A » Végzetesen hosszú rövidzárlat a 4. negyed elején

Végzetesen hosszú rövidzárlat a 4. negyed elején

Sokáig vezettünk Jászberényben, ám a záró etap első felében  hullámvölgybe került csapatunk, amit kihasználva a jászberényiek a maguk javára fordították a mérkőzést

JP Autó JKSE – Sopron KC 90-83 (28-25, 22-28, 18-17, 22-13)
Jászberény, férfi NB I, középszakasz, alsóház, 5. forduló, 150 néző. V.: Cziffra, Török, Vida.

Jászberény: NELSON 21/9, RAKICS  16/6, Wallace 10/6, LUCSICS 14/6, Sejfics 4.
Cs.: Cseh 2, BAZSÓ 7/6, KERPEL-FRONIUS 9/3, Czirbus 4, Szigedi 3/3.
Edző: Nikola Lazics.

Sopron: PARKER 14/3, Duvnjak 8, EL-AMIN 18/12 HENDERSON 18, WATKINS 20/3.
Cs.: Takács 5/3, Mészáros.
Edző: Sabáli Balázs

Az már a találkozó előtti napon eldőlt – mivel szombaton a DEAC 103-80-ra legyőzte a MAFC-ot – hogy csapatunk playout-párharcot játszik a MAFC-cal a bennmaradásért. Annak érdekében, hogy biztosan pályaelőnnyel kezdhessük a párharcot, nyerni kellett volna Jászberényben. A hazaiak számára a saját szurkolóik előtti szép búcsú volt a tét.

El-Amin köszönt be a jászságiaknak két triplával, 6-2-vel kezdtünk, de Nelson és Rakics jóvoltából hamar fordított a hazai gárda, ráadásul Lucsics is “bevert” egy hármast és egy 10-2-t mutatott be a Jászberény. Parker, Ryan és Henderson is “hozzászólt” a meccshez és visszavettük a vezetést. A szakasz hajrájában óriási dobópárbaj alakult ki, El-Amin ugyan a 3. hármasát is beemelte, de a túloldalon Lucsics kapta el a fonalat, az ő két hármasa révén 3 pontos hazai előnnyel zárult az első etap.

A második El-Amin duplájával indult, majd Ryan triplával jelentkezett. Kettejük vezetésével pazar, 11-3-as 3 és fél perccel indítottuk a szakaszt és 5 ponttal elléptünk. A szakasz közepén Uros villanásaival tartottuk az előnyt. A vendégeknél Nelson lépett elő, Bazsó triplájára Norbi felelt hármassal. A félidő hajrájában 8 pontosra nőtt előnyünk, amely Rakics duplájával és Bazsó újabb hármasával pillanatok alatt 3-ra csökkent. A félidő hajrájában Ryan és Henderson pontjaival sikerült ezt a triplányi előnyt megtartani.

A második félidő is Ryan és Henderson villanásaival indult, 6-2-vel kezdtünk, 7 ponttal elléptünk. A folytatásban elsősorban Ryan révén tartottuk 5 pont körüli előnyünket. A szakasz közepén Sejfics duplájával, majd Rakics hármasával 1 pontra feljött a Jászberény. A szakasz hajrájában elsősorban Henderson révén sikerült újra 5 ponttal ellépni, de Nelson triplájával 2 pontra feljött a Jászberény, és a negyed végén is ennyi maradt előnyünk.

Nelson fordító triplájára El-Amin felelt hármassal, majd a hazaiak magyar cseréi – a duplát szerző Czirbus és a triplát dobó Kerpel-Fronius villantak -, mi viszont sajnos “megálltunk” támadásban. A szakasz első 4 és fél percét 12-3-ra nyerte és 5 ponttal ellépett a Jászberény.  Hosszú kosárcsendünket a szakasz közepén Parker törte meg triplával, de fordítani már nem tudtunk a hajrában.

Jövő szombaton a MAFC elleni utolsó középszakasz meccsen a playout- pályaelőny megszerzése a tét.

Sabáli Balázs: – Dénes, Élő és Kántor mellett a meccs előtti utolsó edzésen, a kézfejére eső Bagó is kidőlt a sorból. A derekát fájlaló Werner és az Achillesével továbbra is bajlódó Tóth azért utazott csak el, hogy meglegyünk tízen. Magas cserénk nem volt, időnként Hendersonnal kellett ötöst, Takácsnak pedig négyest játszani, ennek ellenére főleg támadásban nem szólhatok egy rossz szót sem a csapatra. A harmadik negyed közepétől a Jászberény agresszívebb stílusra váltott. El-Amin kapott egy medvepuszit, az ő játékát sem erőltettük, fontosabb lesz szombatra, Watkinsnak pedig felrepedt a szemöldöke. A negyedik negyed elején több támadást is elrontottunk, fordítottak a hazaiak. Remélem, jövő szombaton, akinek fontos a soproni kosárlabda eljön buzdítani minket a MAFC elleni meccsre.

A fotók a hazai JKSE elleni mérkőzéseken készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·