Főoldal » 2018, NBI B » 35 percig tartotta magát tartalékos csapatunk

35 percig tartotta magát tartalékos csapatunk

Bár a zöld csoportban az alapszakaszt veretlenül nyerő BKG végig kézben tartotta a meccset, a két sérült alapemberét, Kántor Olivért és Bagó Martint nélkülöző fiataljaink 35 percig jól tartották magukat, minden negyedben akadtak jó periódusai. A hajrára azonban “elfogyott” a jól küzdő csapat, s hosszabb kispadját kihasználva ellenfelünk végül fölényes győzelmet aratott

SKC-Sportiskola – BKG Príma SE 62-102 (17-26, 13-24, 24-27, 8-25)
Sopron, NB I B, zöld csoport, rájátszás, 2. mérkőzés, V.: Horváth, Esztergályos, Tóth.

SKC-Sportiskola: Polgárdy 9/9, Garab 2, BUZSÁKI 18/9, Németh, WERNER 16.
Cs.: PAPP B. 10/3, Farkas G. 5/3, Csátaljay, Spéder 2.
Edző: Váradi Kornél.

Erősen tartalékosan, sérülés miatt két kulcsjátékosát, Olivért és Martint egyaránt nélkülözve fogadták Váradi Kornél fiai az alapszakaszt veretlenül nyerő szigetszentmiklósi gárdát. Ennek ellenére a szintén nem teljesen egészséges Vitya 2+1-es akciójával mi szereztünk vezetést. Erre azonban zsinórban 12 ponttal felelt az alapszakasz lendületesen, pontosan kosarazó győztese, edzőnknek már a 4. percben időt kellett kérnie. Buzsáki Bence hármasával folytatódott a játék, magukra találtak a srácok, Farkas Gergő hármasával egy 8-3-at bemutatva 4 pontra feljöttek fiataljaink. A negyed hajrája a rutinosabb vendégeké volt, 9 pontos BKG előnnyel zárult a nyitó etap.

A második szakaszt két gyors hármassal és 9-2-vel indították a vendégek. Időkérésünk után Barna, majd Vitya villant, Ádi hármasával pedig egy 7-0-t bemutatva 10 ponton belülre kerültünk. Nem véletlenül nyerte veretlenül a csoportot a BKG, amely a félidő hajrájában rendezve sorait egy 15-4-es rohammal szünetig 20 pontosra növelte előnyét.

Elszántan, Ádi és Buzsáki Bence 1-1 hárompontosára építve 8-2-vel kezdték fiataljaink a második félidőt. Ismét túljutott a holtponton a BKG, 20 pont fölé nőtt a különbség. Papp Barna lépett elő, vezérletével nem adták olcsón bőrüket fiataljaink. Barna, majd kispadunk is technikait kapott. Nagy dobópárbaj mellett egészen a záró etap közepéig állandósult a 20 pont körüli vendég előny. A hajrára “elfogyott” tartalékos csapatunk, a végén ellenfelünk nagyobb tudása mellett hosszabb kispadja is érvényre jutott. A párharcot 2-0-ra a BKG nyerte, csapatunk az 5-8. helyért folytatja.

Váradi Kornél: – Az előző meccshez képest most végig, negyven percig küzdöttek, hajtottak a srácok, Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez és a továbbjutáshoz, nagyon erős, jó csapat, sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Jó lenne, ha bizonyos szituációkban utánpótlás csapatunk játékosai ugyanazt a tiszteletet, elbírálást kapnák meg, mint más együttesek játékosai.

 

A fotók korábbi hazai mérkőzéseken készültek.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·