Főoldal » 2018, NBI A » A pályaelőny a tét

A pályaelőny a tét

Jó régen, szeptember végén, a bajnokság nyitófordulójában járt utoljára a MAFC csapata a Novomatic Arénában, akkor csapatunk fájó vereséget  szenvedett a fővárosiaktól. Szombaton, az alsóházi középszakasz utolsó fordulójában újra Sopronba látogat az élvonal egyetlen fővárosi együttese. Az összecsapás tétje a playout párharc pályaelőnye

Sabáli Balázs, csapatunk szakvezetője azt taglalta: finoman fogalmazva nem volt problémamentes a felkészülés. Több sérüléssel bajlódó játékosunk esetében is csak közvetlenül a mérkőzés előtt, a bemelegítésnél derül majd ki, hogy pályára léphet-e. Abban azonban nagyon bízik, hogy a srácok átérzik a szombati mérkőzésnek a súlyát, fontosságát, hogy mi a tétje. Reméli, akár egészségesen pályára lépve, akár sérülten vállalva a játékot, mindent kiadnak magukból, mert egész egyszerűen nyerni kell és biztos abban, hogy a MAFC is mindent elkövet majd ennek érdekében.

Az SKC a szezonnyitón elszenvedett vereség óta a fővárosban kétszer is le tudta győzni szombati riválisát, legutóbb az alsóházi középszakaszban, hosszabbítás után kerekedett riválisa fölé. Ezzel csapatunk megteremtette az esélyt arra, hogy a hazai meccs döntsön arról, hogy a két gárda közül melyik élvezheti majd a pályaelőnyt az élvonalban való bennmaradásért zajló párharcában.
Sabáli szerint azonban annak a meccsnek nincs jelentősége, abból nem szabad kiindulni a szombati mérkőzés kapcsán, de próbáltak a fővárosiak minden variációjára felkészülni. Bízik fiaiban, hogy a tervezett, gyakorolt dolgokat majd a mérkőzésen is meg is tudják valósítani és ismét a MAFC fölé tudnak kerekedni.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·