Főoldal » 2018, NBI A » “Sírból” visszahozott győzelemmel, miénk a playout pályaelőny

“Sírból” visszahozott győzelemmel, miénk a playout pályaelőny

Hullámzó mérkőzésen igazán hatékonyan csak az első negyedben, valamint a meccs hajrájában játszva, szinte a sírból visszahozva a meccset, sikerült a 2 perc 48 másodperccel a befejezés előtt még 8 ponttal vezető MAFC-ot legyőzni csapatunknak. A nagy csatában kivívott sikerrel megszereztük legyőzött riválisunkkal szemben a pályaelőnyt a playout-ra

Sopron KC – MAFC 83-82 (22-14, 16-27, 23-27, 22-14)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, középszakasz, alsóház, 6. forduló, 400  néző.
V.: Kapitány, Tőzsér, Balog.

SKC: Parker 13, Mészáros 4, El-Amin 9/3, HENDERSON 17/3, WATKINS 26.
Csere: Duvnjak 4, TAKÁCS 8/6, Bagó 2.
Edző: Sabáli Balázs.

MAFC: HOT 9/3, FODOR 18/3, MCCRAY 35/12, Cvetkovics 9/3, Dukics 7/3.
Csere.: Misek 2, Laktis, Lakosa 2.
Edző: Garai Péter.

Nagy dobópárbajjal kezdődött a találkozó, Parker duplájára Cvetkovics révén hármassal felelt a MAFC, majd váltva estek a kosarak, 2 és fél perc elteltével 7-6-ra vezetett ellenfelünk. Ryan duplájára válaszolva a MAFC másik magas játékosa, Dukics is bevágott egy hármast. Nálunk is a centerek jeleskedtek, Ryan és Henderson hozott össze 8 pontot az első 10-ból. A szakasz közepétől kevesebb kosár esett, jobban figyeltek a felek a védekezésre. A 8. percben ismét palánk alatti kettősünk révén sikerült 5 ponttal ellépni (17-12), amikor ellenfelünk időt kért. Cvetkovics duplával faragott a fővárosi hátrányon, ám válaszul Norbi emelt be egy hármast, majd a Ryan helyére beálló Bagó is betalált. Úgy vezettünk 8 ponttal a negyed végén, hogy az utolsó 4 percét 11-2-re nyertük.

Hot kosarával, azaz vendégpontokkal kezdődött a második negyed, Parker révén 1 jó büntetővel feleltünk. A pihenésből visszatérő McCray “rázta meg” magát, vezérletével 3 pontra feljött ellenfelünk , Sabáli Balázs időkéréssel próbálta megtörni ellenfelünk lendületét. Fodor triplájával egyenlített a MAFC, e kiélezett helyzetben Henderson emelt be egy hármast, majd Parker dobott duplát, ám mielőtt kis lélegzethez jutottunk volna McCray hármasával újra “nyakunkon” volt ellenfelünk. A félidő hajrájára ellaposodott a játék, mindkét csapat sokat hibázott. McCray újabb hármasával ismét kiegyenlített a MAFC, edzőnk ismét időt kért. Uros villant, majd Dukics személyi hibája után technikait is kapott, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel. A félidő utolsó percében Hot büntetőjével átvette a vezetést a MAFC, sőt Henderson elrontott zsákolása után, a félidő az előző évadban nálunk is megforduló Lakosa Zsolti kosarával és ellenfelünk 3 pontos vezetésével zárult.
Nem voltunk agresszívek, csupán 6 büntetőt dobhattunk az első félidőben, amelyben egyrészt benne volt a technikai, másrészt csak kettőt dobtunk be belőle…

El-Amin kosarával kezdődött a második félidő, majd ismét hatalmas dobópárbaj alakult ki. Ellenfelünknél MCray-t nem tudtuk tartani és Hot is bevágott egy hármast. Nálunk bár Parker villant és  Norbi újabb triplát dobott, továbbra is a Henderson-Watkins belső kettős vitte előre csapatunkat. Üldöztük, többször utol is értük ellenfelünket, fordítani azonban Parker büntetőivel csak a 28. percben sikerült, McCray azonnal egyenlített, majd vissza is szerezte a vezetést a vendégeknek. A negyed végére szétestünk, ellenfelünk McCray vezérletével egy 9-0-t “repesztve” 7 pontos előnnyel várhatta a záró etapot.

Ez El-Amin kosarával kezdődött, amelyre az ellenfelünk játékát ügyesen szervező Hot felelt. Reményeinket El-Amin triplája táplálta, aki a záró negyedben bő 1 perc alatt több pontot szerzett, mint az első 3 negyedben. Ellenfelünknek mindenre volt válasza, a rutinos Fodor lépett elő a MAFC-nál, kosaraival 8 ponttal megugrottak a vendégek. Ryan révén próbáltuk megindítani a “hosszú hajrát”, a szakasz közepén 3 pontra hozta föl csapatunkat. Újítani tudott és egy 5-0-lal 3 perccel a vége előtt ismét 8-cal “ment” a MAFC, így időt kértünk. Henderson, majd Máté talált be, sikerült megfelezni a hátrányt. Dukocs kipontozódott, de a kiélezett helyzetben a büntetővonalon megremegtek a kezek, hármat is kihagytunk. Viszont a pattanókat uraltuk, Máté bő 2 perc alatt 2 pontra hozta vissza csapatunkat, Fodor egyet bedobott, és az utolsó percre fordulva Henderson 1 pontra hozta vissza csapatunkat. 18 másodperccel a befejezés előtt Ryan támadó pattanó utáni kosarával hosszú idő után visszaszereztük a vezetést, erre reagálva a MAFC kért időt. A végén előbb El-Amin McCray, majd Henderson Fodor dobását blokkolta, így drámai csatában végül győztünk.

A lepattanó csatát meggyőző fölénnyel 44-29-re nyertük, ez kellett a sikerhez, viszont büntetőzésben több kell majd az 5/13, 38,46%-os “találati aránynál”…

Sabáli Balázs: – Sokat lehetne még beszélni erről a meccsről, de nem érdemes, minimum kétszer még találkozni fogunk a MAFC-cal. A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, és ez magunknak köszönhettük… Szépen kezdtünk, okosan játszottunk ám előnyünk birtokában túlságosan megnyugodtunk, nagy hibákat vétettünk, főleg védekezésben. Ez nem fordulhat elő többet, mert csak a Jóistennek és az utolsó percek harcosságának volt köszönhető, hogy nyerni tudtunk. Ha úgy játszunk a folytatásban, ahogy a végén, van esély megnyerni a playout-ot, különben magunk számára ássuk meg a sírt. Bízom benne, hogy a mérkőzés közbeni feszültségek elmúlnak, és remélem, hogy egy nyugodtabb playout-ot játszunk.

Garai Péter: – Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez!


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·