Főoldal » 2018, NBI A » Első lépés a playout megnyeréséhez

Első lépés a playout megnyeréséhez

Pénteken este 7-kor, a Novomatic Arénéban kezdetét veszi az NB I-ben való bennmaradásért a két győzelemig tartó párharc, csapatunk és a MAFC között. Miénk a pályaelőny, élni kell vele

Fiaink az évad során 3-1-re állnak a fővárosiakkal szemben. A bajnokság nyitófordulójában ugyan itthon kikaptunk a MAFC-tól, ám azóta háromszor – kétszer a fővárosban – is legyőztük őket, igaz mindig igen szoros, kiélezett mérkőzésen – egy ízben hosszabbításban.

Edzőnket, Sabáli Balázst  nem érdekli a múlt. Kifejtette, a playout párharc lélektanilag egészen más jellegű sorozat lesz, mint mondjuk egy bajnoki, vagy rájátszás-mérkőzés. Ebben csapatának nincs tapasztalata, a MAFC viszont az elmúlt évek során jelentős rutinra tett szert az ilyen sorozatok lejátszásában.


Edzőnk szerint a legfontosabb, hogy védekezésben az egyéni felelősség terén a helyükön legyenek a dolgok, és összességében is úgy véli, az a csapat kerül majd lépéselőnybe, amelynek stabilabb a védekezése. Ellentétben a múlt hét végi összecsapással, nem csak a végén, hanem már az elejétől keményen, szervezetten kell védekezni, megengedhetetlen, hogy annyi könnyű kosarat kapjunk, mint legutóbb. A cél egyértelmű: győzelemmel kezdeni és előnyt szerezni a bennmaradásért zajló párharcban.

Edzőnk abba bízik, hogy: pénteken este a párharc nyitányára sokan látogatnak ki, buzdítani a az SKC-t. A csapat összeállítása még bizonytalan a sérülések miatt, az edző azért bízik benne, hogy a párharcban bővebb rotációval meccselhet, mint tehette az alsóházi középszakasz végén.

A péntek esti mérkőzésre ingyenes a belépés.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·