Főoldal » 2018, NBI A » Lépéselőny, helyenként jó játékkal

Lépéselőny, helyenként jó játékkal

Időnként kifejezetten jól, tetszetősen játszva magabiztos győzelemmel kerültünk lépéselőnybe a playout párharcban a MAFC ellen

SKC-MAFC 90-74 (20-19, 30-16, 23-16, 17-23)
Sopron, férfi kosárlabda NB I, playout, 1. mérkőzés, 800 néző.
V.: Földházi, Benczur, Török.

SKC: PARKER 22/3, Mészáros, EL-AMIN 25/9, HENDERSON 10/6, WATKINS 15.
Cs.: Duvnjak 4, Tóth G. 3/3. Takács 5/3, Polgárdy, Werner, Kántor.
Edző: Sabáli Balázs

MAFC: Hot 11, FODOR 9/9, McCray 10, Dukics 8, CVETKOVICS 14/3.
Cs.: MISEK 10, Lakits 2, Lakosa 4, Katona 4, Peringer, Bordács, Siklós.
Edző: Garai Péter

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a 65 éves korában elhunyt Vertetics István, a Pécs első női bajnokcsapatának, a Sopronban is dolgozó korábbi kiváló edzőnek emlékére.

Mindkét csapat játékosain érződött a nagy tét, kihagyott ziccerek és közel másfél perc után Cvetkovics a MAFC-nak szerzett vezetést, de El-Amin 2+1-es akciójával fordítottunk. Fel is pörögtünk, Ryan és a labdaszerzés után zsákoló Henderson, valamint a gyors indítások végén eredményes Máté vezetésével sikerült 0-2 után egy 15-2-es “száguldást” bemutatva elhúzni. Henderson kitűnően őrizte a MAFC – az előző meccsen parádézó – bedobóját, McCray-t. időt kért ellenfelünk. A MAFC hosszabb kosárcsendjét az a Cvetkovics törte meg, aki egymaga próbálta versenyben tartani ellenfelünket. Megtört a lendület, Fodor és Cvetkovics triplájával egy 11-0-t bemutatva egyenlítettek a vendégek, ismét gyengén büntetőztünk. Parker próbálta átlendíteni a csapatot a hullámvölgyön egy 2+1-es akcióval, 1 ponttal vezettünk a szakasz végén.

El-Amin triplájával kezdődött a második negyed, ezt is jól kezdtük, a Parker – El-Amin duó vezetésével 16-2-re nyertük a negyed első 5 percét. Utána kicsit túlpörögtünk, egy 6-0-lal 10-en belülre került a MAFC, ám ekkor előbb egy technikai, majd McCray révén egy sportszerűtlen hibát is begyűjtöttek a vendégek, és ezekből jól jöttünk ki, így újra 10 pont fölé nőtt előnyünk. A félidő hajrájában felcsattant a lelátón az “eskácé, eskácé” és El-Amin vezérletével 15 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Parker duplájára Fodor révén két triplával felelt, és a 10 pontos lélektani határ közelébe került a MAFC. Henderson szerencsés triplát dobott, majd nem sokkal később a vendégek egyik legjobbja, Fodor megkapta a 4. személyijét. Henderson még egy triplát dobott, vezetésével egy 10-0-lal sikerült 20 pont fölé növelni az előnyt. A vendégek időt kértek és zónára álltak. Megtört a lendület, egy 6-0-s MAFC roham után mi kértünk időt. Geri jelentkezett szép, tiszta helyzetig játszott akció végén triplával, a túloldalon pedig kezdett “beindulni” McCray.  A szakasz hajrájában Parker lépett elő, vezérletével 20 pont fölötti előnyt harcolt ki csapatunk a záró etap előtt.

Ennek elején Henderson megkapta a 4. személyijét. Állandósult a 20 pont körüli különbség, majd alacsony szerkezetre átállva egészpályás letámadásra ment ki a MAFC, amivel megzavart minket. 14 pontra feljöttek a vendégek, jól jött Norbi hármasa, amellyel eldőlt a meccs. Előbb a vendégeknél majd az utolsó 2-3 percre már nálunk is – a keddi összecsapásra gondolva – a fiatalok játszottak.

Sabáli Balázs: – A párharc első meccse nagyon fontos, de nem szabad azt hinni, hogy nagyon jók voltunk. Voltak nagyon pozitív időszakok, de az ilyenekkel ellentétesek is. Tenisznyelven szólva az első szettet megnyertük, de a győzelemhez kettő kell, éppen ezért azt kértem a srácoktól, hogy ha kimennek az öltözőből felejtsék el ezt a meccset. A MAFC nyilván szeretne még visszajönni Sopronba, mi viszont kedden le akarjuk zárni a párharcot.

Garai Péter: – Gratulálok a Sopronnak, egyértelműen jobb volt, de az előző két mérkőzésen történtek alapján, ez a meccs akár Budapesten is lehetett volna. Megpróbálunk tisztességgel felkészülni a keddi mérkőzésre, szeretnénk egy hét múlva visszajönni Sopronba.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Sopronnak.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·