Főoldal » 2018, NBI A » Hosszabbítás után bennmaradtunk

Hosszabbítás után bennmaradtunk

Fordulatokban gazdag csatában, hosszabbítás után ismét legyőztük a MAFC-ot, így bennmaradtunk az élvonalban
MAFC-Sopron KC 92-95 (23-18, 19-16, 16-22, 23-25, 11-14)
Budapest, férfi NB I, playout, 2. mérkőzés,   700  néző. V.: Cziffra, Győrffy, Ádám
MAFC: HOT 21/9, FODOR 14/3 , MCCRAY 32/6, Cvetkovics 5/3, Dukics 14/12.
Cs.: Lakosa, Peringer 2, Misek, LAKITS 4.
Edző: Garai Péter.
SKC: PARKER 21/9, MÉSZÁROS 10, El-Amin 13, HENDERSON 22, WATKINS 23.
Cs.: Tóth G., Duvnjak 6, Takács.
Edző: Sabáli Balázs.
Szép számú fanatikus drukkerünk – jelezve, igenis fontos nekik csapatunk jövője-, hétköznap, munkanapon is elkísérte a srácokat a meccsre, amelyen a fiúk kiharcolták a bennmaradást az élvonalban. A bemutatáskor szinte hazai hangulatot teremtettek.
El-Amin eladott labdájából McCray révén a MAFC szerzett vezetést, labdaszerzés és közel másfél perc elteltével Parker egalizált. Watkins támadópattanó utáni pöcijével vettük át a vezetést, majd Dukics triplája után centerünk egy 2+1-es akciót is bemutatott. A szakasz közepén “túlpörögtünk”, Hot a második hármasát is beemelte, Fodor is megvillant, 4 pontos hazai vezetésnél edzőnk időt kért. Máté ellentmondást nem tűrő alapvonali betörés után felezte meg a hátrányt, egy Henderson (feladó) – El-Amin (végrehajtó) alley-oop-pal egyenlítettünk. Cvetkovics hármasával ismét a jó dobóformával kezdő MAFC jutott előnyhöz és lendülethez. A szakasz hajrájában edzőnk hármas, a hazai szakvezető kettős cserét hajtott végre. A negyed vége McCray jóvoltából a hazaiaké volt, akik 5 ponttal vezettek.
Henderson labdát, Uros pedig duplát szerzett a második etap elején, Dukics triplával felelt és Henderson is kezdett bemelegedni. A hazaiaknak mindenre volt válaszuk, Peringer zsákolt. 28-23-nál “befagyott” az eredményjelző, egymás hibáiból éltek a csapatok. Zónára álltunk át, amely ellen Dukics beemelte a harmadik hármasát, így a MAFC mozdult el a holtpontról. Máté újabb dinamikus betöréssel próbált tolni az elakadó szekéren. Uros előbb kihagyott, majd bedobott 2 büntetőt. Szigorítottunk a védekezésen, és egy Máté vezette 8-0-lal ledolgoztuk a hátrányt. McCray két triplával újra a hazaiakat juttatta előnyhöz, majd Lakits is betalált és szünetre 8 pontos hátrányba kerültünk.
Ryan centerkosarával kezdődött a második félidő, Parker büntetői és 47 másodperc után pedig megfeleztük a félidőbeli hátrányt. Hot betörésből szerzett kosara után felforrósodott a hangulat, Ryan megállíthatlan volt a palánkok alatt, de megint mindenre volt válaszuk a Hot és McCray vezette hazaiaknak, akik tartották 5 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén próbáltuk fokozni a nyomást védekezésben. Máté indításból szerzett kosarával feljöttünk 1-re, és volt labdánk fordítani, de Henderson elrontotta a zsákolást, Hot viszont bedobta a büntetőket. Ryan kihagyta, amikor fordíthattunk volna, jöttek a hibák. Szerencsére a MAFC is hibázott, lerohanásból El-Aminnak végül csak sikerült fordítania. Ekkor 2+1-es akcióval villant a rutinos Fodor, időkérésünk után pedig Hot verte 1-1-ben El-Amint – újra futhattunk az eredmény és ellenfelünk után. Parker büntetőket rontott, majd Hot blokkolta a dobását, fokozódott a feszültség. Ryan újabb támadó pattanó után talált be, a szakasz végén Uros 2 pontra hozta vissza csapatunkat.
 
Váltva estek a kosarak a záró etap elején, tartotta szűk előnyét a MAFC. Ryan 2+1-es akciójával egyenlítettünk. A 33. percben Parker révén első – 12 rontott távoli kísérlet után – triplánkat megszerezve átvettük a vezetést, Henderson is betalált.  A hosszabb hazai kosárcsendet Lakits törte meg, majd Dukics és Hot hármasát követően ismét fordult a kocka, visszaszerezte a vezetést a MAFC – ekkor mi kértünk időt. Edzőnk az öt légióst küldte pályára csapatunkban, és Parker hármasával a szakasz közepén sikerült kiegyenlíteni. A  kiélezett végjátékban váltva vezettek a csapatok. Az utolsó percre fordulva McCray kiegyenlített, a bónuszt kihagyta. 24 másodperccel a vége előtt hozzánk került a labda, de El-Amin elvesztette. Ellenfelünk támadhatott a győzelemért, de nem tudott kosarat szerezni , így jöhetett a hosszabbítás.

McCray a hazaiaknak szerzett vezetést, ám Henderson és Parker révén fordítottunk, majd Fodor hármasával újra a MAFC került előnybe. Fél perccel a vége előtt, Henderson zsákolásával újra mi vezettünk. Fodor 1 büntetővel egalizált, majd Parker 1,4 másodperccel a vége előtt triplát dobott. Ezúttal Fodor nem talált be, bennmaradtunk, szurkolóink pedig szinte bajnokoknak kijáró ünneplésben részesítették a srácokat. 

Garai Péter: – Gratulálok a Sopronnak!

Sabáli Balázs: – Ebben a meccsben benne volt az egész szezonunk. Az első félidőben nagyon gyengén védekeztünk, kaptunk nyolc triplát, amíg mi egyet sem dobtunk. Érződött, hogy egy egészen más Sopron jött ki a második félidőre, öt perc alatt ledolgoztuk hátrányunkat, de a végén serdülőhibát követtünk el. Megköszönhetjük a jóistennek ezt a győzelmet, mert a játék képe alapján nem biztos, hogy megérdemeltük…
Köztudott, dolgoztam a MAFC-nál is, jó barátságban vagyok ellenfelünk vezetőivel, nem a hagyományos módon élem meg a bennmaradást!

A fotók korábbi hazai mérkőzésen készültek.


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·