Főoldal » 2018, NBI B » Értékes, 20 pontos győzelem

Értékes, 20 pontos győzelem

Időnként kifejezetten jól játszva, kerek 20 pontos előnyt szereztek fiataljaink a bajai visszavágóra, az 5-8. helyért kuparendszerben zajló párharc első mérkőzésén
SKC Sportiskola – Bajai Bácska 73-53 (20-21, 18-8, 16-10, 19-14)
Sopron, férfi kosárlabda NB I B, zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért. V.: Esztergályos, dr. Magyari, Kapusi.
SKC-Sportiskola: Polgárdy 9, KÁNTOR 22/9, Buzsáki 7/3, WERNER 15, BAGÓ 12/3.
Cs.: Németh 2. Papp 4. Garab, Farkas G. 2, Spéder.
Edző:Váradi Kornél.
A duplát és triplát is szerző Bagó Martin vezetésével remekül kezdték a srácok a mérkőzést, 9-2-re elléptek a bajaiaktól. A folytatásban főleg Kántor Olivér eredményessége révén tartottuk az előnyt, ám a szakasz hajráját – mit szépítsük – elszúrtuk. Rossz dobások, eladott labdák, valamint az ellenfélnek engedett támadópattanók jellemezték a játékot, és ezt kihasználva egy 7-0-lal fordított ellenfelünk.
A második etap közepéig váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladtak a felek, majd a negyed hajrájában egységes csapatjátékot bemutatva, a kosárszerzés édes “terhét” egymás között elosztva egy 13-2-es rohanással, és 9 pontos vezetéssel zárták a srácok a félidőt.
Szünet után lendületben maradtak fiataljaink, és ekkor elsősorban Werner Vitya ponterősségére építve egy 12-2-vel indították a 3. negyedet, a szakasz közepén csaknem 20 ponttal vezettek. A szakasz második felében kicsit “közelített” a Baja.
A záró etapot megint jól, 10-2-vel kezdték fiataljaink, igaz ebben közrejátszott, hogy a vendégek két technikait is kaptak. A meccs végén két bajai triplával alakult ki a kerek 20 pontos különbség. Kezdő ötösünk mindkét magas játékosa, Werner Vitya (15 pont, 11 lepattanó) és Bagó Martin (12-12 pont és lepattanó) egyaránt dupla-duplát ért el.
Váradi Kornél: – Gratulálok a fiúknak, a mérkőzés nagy részében csapatként játszottunk. Úgy tudtunk húsz ponttal nyerni, hogy sok könnyű helyzetet és büntetőt is elhibáztunk. A végén taktikai fegyelmezetlenségek miatt kicsit följebb jött a Baja. Nehéz, kemény visszavágóra számítok, szeretnénk továbbjutni.

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·