Főoldal » 2019, NBI A » A magyar mag megkezdte

A magyar mag megkezdte

Délelőtt nyolc magyar játékossal csapatunk elkezdte a felkészülést a 2018-19-es évadra
A szezon első edzése előtt ügyvezetőnk, Pojbics Szabolcs, Sterbenz László szakmai igazgató és Sabáli Balázs vezetőedző köszöntötte a megjelenteket. A csapat öt régebbi – Dénes Gabi, Takács Norbi, Élő Bálint, Werner Viktor Buzsáki Bence – játékosát, valamint három új magyar kosarasunkat, Farkas Attilát, Supola Zoltánt és Molnár Marcellt.
A stábban is volt két új arc, a MAFC-tól érkező Bors Miklós -a Sabáli Balázs munkáját segítő – másodedzőnk, valamint egy gyógytornász szakember, Tóth Norbert, aki az egészségügyi stábot erősíti és a rehabilitáció lesz a szakterülete.

A játékosokat ezek után az Aréna kistermében, Horváth Szabolcs erőnléti edző és Tóth Norbert “vette kezelésbe”. Súly és egyéb méréseket követően, erősítő és nyújtó gyakorlatok jegyében zajlott az első tréning.
Eközben a szakmai stáb tagjainak, Sterbenz Lászlónak, Sabáli  Balázsnak  és Bors Miklósnak a tekintete az Aréna előterében  egy asztali számítógépre tapadt, amelyen a kettes és a hármas poszton bevethető külföldi kosarasokról készült videókat, statisztikákat böngészgettek.Vezetőedzőnk, Sabáli Balázs a félkészülés menetrendjével kapcsolatban azt mondta, az elején a 2-2-1, 2-2-1-es “menetrend” szerint készül a magyar mag, azaz hétfőn és kedden 2-2, szerdán 1, csütörtökön és pénteken újból 2-2, szombaton pedig ismét 1 edzéssel “hangol” a társaság a 2018-19-es évadra.

Idegenlégiósaink szeptember elejére várhatóak, majd szeptember 8-22 között várhatóan 6 edzőmeccset játszunk. Az első hármat a Faipari Kiállítás idején idegenben, majd úgy nagyjából szeptember közepétől hazai környezetben játszik felkészülési találkozókat az együttes. Mivel az edzőmeccsek még szervezés alatt vannak, konkrét időpontok a közeljövőben várhatóak, és amint kialakul a program, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat!

Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·