Főoldal » 2019, NBI A » Az ezüstérmes után a bajnokot is legyőztük

Az ezüstérmes után a bajnokot is legyőztük

Drámai csatában, remekül kezdve és szinte végig vezetve, mégis hihetetlen izgalmas végjátékban egy szenzációs mérkőzésen, legyőztük a bajnok Szolnokot. Ez azt jelenti, hogy a szezon első két hazai meccsén előbb az ezüstérmes Falco együttesét, majd a bajnoki címvédőt is két vállra fektettük

SKC – Szolnoki Olaj 82-81 (23-13, 16-23, 23-14, 20-31)
Sopron 1800 néző. V.: Győrffy, Frányó, Lengyel.

SKC: WARNER 18, LEMAR 21/6, GILBERT 11/3, DÉNES 5/3, GORDON 15.
Cs.: Supola 1, WIGGINS 9, Takács 2, Molnár M.
Edző: Sabáli Balázs.

Szolnok: Airington 4/3, VOJVODA 17/9, Murphy 7, MILOSEVICS 15, ANDRIC 14 .
Cs.: TÓTH Á. 10, BENKE 9/3, Rowsey.
Edző: Dragan Alekszics.

Eladott labdánk utáni gyors indításból, Andric a Szolnoknak szerzett vezetést. Támadásban görcsöltünk, de Gordon gyönyörűen szerelte Milosevicset, majd Brynton hármasával fordítottunk. Az újsütetű édesapa, Gilbert szemfüles, támadópattanó utáni duplája csalt ki vastapsot szurkolóinkból. Remekül működött a “légelhárítás”, Gilbert, is látványosan ‘”sapkázott” és 8-2-re elléptünk, amikor Tóth Ádám törte meg az Olaj kosárcsendjét. Szervezetten védekeztünk, szenvedett a bajnok. Labdaszerzés és Angelo 2+1-es akciója után 15-6-os vezetésünket mutatta a tábla, így időt kért az Olaj korábban rövid ideig nálunk is dolgozó edzője, Dragan Alekszics. A pihenő után ismét Gilbert villant, ráadásul hármassal. Megtört a lendület, a negyed hajrájában egy gyors 7-0-lal 5 pontra feljött a Szolnok, érthető, hogy időt kért edzőnk. Sikerült túljutni a holtponton, Brynton és a szemfüles, a támadópattanót megszerezve betaláló Norbi jóvoltából 5-0-lal és 10 pontos előnnyel zártuk a negyedet.

Szerencsés Olaj-kosár, majd Gilbert támadóhibája vezette fel a második etapot. 6-1-gyel kezdtek a vendégek, akiknél az első negyedben erőlködő Vojvoda villant. Supola Zoli passzából Alan volt eredményes, majd a le (pontosabban fel) pattanó labdát húzta szurkolóink nagy-nagy örömére a gyűrűbe, az ő találataival tartottuk 5 és 10 pont közötti előnyünket. Zónára állt át az Olaj, de Dénes Gabi emelt be egy hármast. A vendégeket Vojvoda és Benke próbálta versenyben tartani. Alan “homálya” gólpassz értékű volt, a berobbanó Angelo szerezte meg a labdát és az újabb SKC-kosarat. A félidő hajrájában kicsit kapkodtunk, Rowsey és Andric révén 3 pontra feljött a Szolnok. A holtponton Brynton próbálta átlendíteni a csapatot, a félidő végén váltva estek a kosarak. Alan újra “húzott” egyet, de sajnos elég “bőkezűen” szórták mellé” (8/15) a srácok a büntetőket, így a félidő végén Vojvoda kosarával 3 pontra jött föl a bajnok.

Szép Brynton-duplával indult a második 10 perc. Tóth Ádám sikeresen, Wesley sajnos sikertelenül zsákolt. Tartottuk a szűk előnyt, majd  a szakasz közepén Angelo és Dénes Gabi villanásainak köszönhetően egy 6-1-gyel, 8 ponttal elléptünk. A szakasz hajrájában a harc, a küzdelem dominált, kevés volt a szép jelenet, szerencsére Wesley zsákolását ide sorolhattuk. Centereink léptek elő, Wiggins is blokkolt egy “olajos” dobást, Wesley pedig támadópattanó után 10 pontosra növelte előnyünket, majd hosszú idő után a friss apuka, Gilbert is hozzászólt a játékhoz. Sajnos a szakasz végén Angelo megkapta a 4. személyijét, de így is 12 pontos előnnyel zártuk a 3 negyedet.

A negyedik Vojvoda villámgyors hármasával kezdődött, a szünet után hatalmas munkát végző Welsey két büntetővel felelt, de jött két újabb vendégdupla, edzőnk pedig időt kért. Mi duplákat, az Olaj viszont Benke és Vojvoda révén triplákat dobott. Szerencsére mi is szereztünk 3 pontot, Wesley 2+1-es akciójának köszönhetően. A második negyed után Alan újra “hozzászólt” a játékhoz, a vendégeknél Milosevics lépett elő vezérré, Vojvoda pedig bravúrtriplával igazolta klasszisát. A szakasz közepén 4 pontra jött föl a Szolnok. Szurkolóink új (hang)erőre kaptak, buzdították a srácokat. Támadásban megálltunk, hosszabb kosárcsend után Andric és Milosevic révén egalizált a Szolnok, érthetően újra időt kértünk. Brynton hármasával folytatódott a játék, óriási hangrobbanást idézett elő légiósunk. Milosevics csökkentette 1 pontosra a bajnok hátrányát, ezzel fordultak az utolsó percre a csapatok. 39 másodperccel a vége előtt Milosevics révén fordított az Olaj. Angelo 1 jó büntetőjével egyenlítettünk. Hihetetlen izgalmak közepette Dénes Gabi vette el a labdát Vojvdától, Angelo ziccerével újra vezettünk, majd Andric 7 másodperccel a játékidő letelte előtt egyenlített. 1,2-vel a vége előtt Angelo ügyes dobócsellel személyit harcolt ki. Az elsőt bedobta, a másodikat “rutinosan” kihagyta és a pattanót Gilbert szerezte meg, így egy drámai találkozón legyőztük a bajnokot.

Sabáli Balázs, vezetőedző:
– Mindig öröm egy kis csapatnak megverni a tavalyi bajnokot, így van ez ma este is. Azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Az első három negyedben kontrolláltan játszottunk, és próbáltuk végrehajtani mindazt, amire készültünk. Ugyanakkor a Szolnok van annyira jó csapat, hogy egy védekezés váltással megzavart minket, valamint Vojvoda Dávid extra percei visszahozták a vendégeket a mérkőzésbe. Szomorú lettem volna, ha kikapunk úgy, hogy végig vezettünk, de ez benne van a kosárlabdában, ám úgy érzem, hogy a mai atmoszférában nem lehetett más a vége, mint hazai győzelem. A győzelmet a helyén kell kezelni, és készülni kell a következő találkozóra.

 


Copyright © · Soproni Kosárlabda Club · Minden jog fenntartva ·